Zaustavljen 12 milijuna eura vrijedan projekt stambenog kompleksa u Murvičkoj

Slika korisnika valentinam
Poplava poljuljala konstrukciju
Autor: 
Svaki dan nam dolazi delegacija stručnjaka, najeminentnijih u svom području. Tek kada oni dadu svoja mišljenja, znat ćemo je li se pomaknuo jedan ili više naših objekta. Ukoliko je došlo do toga, postoje rješenja koja će se primijeniti, govori Željko Predovan, glavni nadzorni inženjer
Zvonko KUCELIN
Radovi su se odvijali visokim intenzitetom, a sada prisilno stoje

Štete od poplava na zadarskom području se još uvijek zbrajaju, a trebat će vremena kako bi se utvrdila njihova ukupna visina. Jedan  od objekata koji su pretrpjeli golemu štetu je i novi stambeni kompleks  koji se gradi na mjestu nekadašnje Tvornice kruha. Gradilo se u dubinu  od čak devet i pol metara, zbog čega je još tada bilo problema s velikim  količinama podzemnih voda, a špekulira se kako je silina ove poplave bila toliko velika da je voda podlokala temelje ovih zgrada. 

Projektant kompleksa i glavni nadzorni inženjer Željko Predovan potvrdio nam je kako imaju veliku štetu na konstrukciji.

  - Potrajat će još neko vrijeme dok uopće ne utvrdimo pravo stanje.  Teško nam je reći koliko će sve ovo potrajati, svaki dan nam dolazi delegacija stručnjaka, najeminentnijih u svom području. Tek kada oni dadu  svoja  mišljenja, znat ćemo  je li se pomaknuo jedan ili više naših objekta.  Ukoliko je došlo do toga, postoje rješenja koja će se primijeniti kako bi se  jedna ili više zgrada vratili u ravninu. U svakom slučaju nećemo kupcima stanova dati poderane gaće, da se tako izrazim, govori Predovan.

Dodao je kako   se ovakav problem s izgradnjom stambenoga kompleksa  nije dogodilo drugim investitorima i graditeljima, tako su im  štete velike, bilo materijalne, bilo neke druge.

- Cjelokupna situacija otežava plan izgradnje, budući da se pomiče  rok dovršetka objekta. Koliko bi se taj rok mogao pomaknuti,  tek se treba  utvrditi, priča  glavni nadzorni inženjer projekta dodajući kako se radovima na gradilištu  počelo u prosincu prošle godine, a za veći broj  stanova  od samog početka je vladao velik interes kupaca.

Inače, zadarski mediji su već pisali o tome kako se radi o stambenom  bloku od 120 stanova u četiri zgrade i o 400 mjesta u podzemnoj garaži.   Stanovi su veličine od 30 do 300 kvadrata, kolika će biti veličina 12 planiranih penthausa. Cijene stanova su  od 1920 do 2200 eura po četvornom  metru, a u ponudi imaju luskuznije i skuplje stanove, kao i one  s manjim  cijenama.  Investicija  samo u građevinskom dijelu doseže 12 milijuna eura.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.6 (5 glasova)

Komentari

Slika korisnika Zlobwaype
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help! At <a href=skyliteboom.com>Casino</a> you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning. Use it today to increase your chances of hitting our jackpots. All you have to do is <a href=skyliteboom.com>sign up today</a> and watch the rewards come rolling in. skyliteboom.com <a href=skyliteboom.com>Prepare to hit the big time</a> <a href=skyliteboom.com>Hacer giros para ganar millones</a> <a href=skyliteboom.com>Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen</a> <IMG>http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg</IMG>