CSKA se poigrao s kineskim leopardima

Slika korisnika valentinam
Ruski i kineski prvak otvorili peti Zadar Basketball Tournament
Zvonko KUCELIN

Otvaranje petog Zadar Basketball Tournamenta pripalo je moskovskom CSKA-u i kineskom prvaku Liaoning Flying Leopardsima. Oko nekih 100-njak gledatelja na Višnjiku unatoč nesvakidašnjoj prilici da uživo vidi jednu kinesku momčad i nije baš mogla pretjerano uživati u kvalitetnoj košarci jer je ruska momčad izdominirala Kineze u svim košarkaškim elementima. Iako je trener CSKA, Dimitrios Itoudis, bio lišen za ovu utakmicu pomoći trojice svojih najboljih pojedinaca (Sergio Rodriguez, Nando de Colo i Will Clyburn) i ostatak njegovog sastava se pokazao prejakim za simpatičnu kinesku momčad za koju igra i dvojac s velikim NBA iskustvom: Brandon Bass i Hudson Lester. Fizički i taktički Kinezi nisu mogli oduprijeti se Moskovljanima koji su vrlo ozbiljno shvatili ovu utakmicu pa su prvo poluvrijeme završili s visokih 30 razlike (46:16). Koliko je azijska momčad bila inferiorna dokazuje i podatak da su u drugoj četvrtini zabili svoj prvi koš tek nakon šest minuta igre, a ukupno su u toj dionici ubacili tek pet poena. Itoudis je, svjestan rezultatske izvjesnosti, dao poveću minutažu svim igračima koji mu inače nisu u prvom planu, pa je do kraja utakmice ta činjenica i pomogla Liaoningu da razliku svede na za njih pristojnih 44 minusa. Satisfakciju Kinezima kao ništa drugo donijela je spoznaja da su imali najefikasnijeg igrača na utakmici. Tianju je zabio 18 poena dok je kod CSKA najviše ubacio Higgins 15, dok je Vorontsevich zabio 13, a Ukhov 12 poena

LIAONING 90

CSKA 46

(11:25, 5:21, 18:23, 12:21)

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 100. Suci: Mantyla, Vilius i Udyanskyy.

LIAONING HENGRUN: Tianju 18, Cheng, Mingchen 9, Zhixuan 5, Ming, Aliun, Hudson 2, Kaiqi, Xiaoxu, Meng 7, Bass 5, Shouqi. Trener: Guo Shi Qiang.

CSKA: Bolomboy 6, Khomenko 7, Peters, Ukhov 12, Antonov 7, Vorontsevich 13, Higgins 15, Hackett 6, Lopatin 8, Kurbanov 2, Hines 4, Hunter 10. Trener: Dimitrios Itoudis.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)