Dr. Nakić u Upravnom vijeću HZZO-a: Naš je glavni cilj da zdravstvo bude čim djelotvornije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Odlukom Vlade RH
Naš kolega dr. Aleksandar Knežević član je Povjerenstva za lijekove, a sad i ovo moje imenovanje u UO HZZO-a potvrđuje da Zadar ima znanje i potencijal za aktivno djelovanje i na državnoj razini, kaže dr. Dario Nakić
Arhiva ZL
Dr. Dario Nakić, liječnik specijalist u Općoj bolnici Zadar

Na sjednici u četvrtak poslijepodne Vlada RH donijela je, uz ostalo, odluku o novim članovima Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Novi član je i dr. Dario Nakić, zadarski internist, svojedobno i ravnatelj Opće bolnice Zadar, te i ministar zdravlja.

- Zahvalio bih Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću te ministru zdravstva Milivoju Kujundžiću na ukazanom povjerenju – kazao je jučer dr. Nakić.

Njegovo je imenovanje u UO HZZO-a i svojevrsno priznanje zadarskoj liječničkoj struci.

- Naš kolega dr. Aleksandar Knežević član je Povjerenstva za lijekove, a sad i ovo moje imenovanje u UO HZZO-a potvrđuje da Zadar ima znanje i potencijal za aktivno djelovanje i na državnoj razini.

Predsjednik UV-a HZZO-a je Drago Prgomet. Što ćete konkretno Vi predlagati, sugerirati, kako ćete djelovati u tom vijeću?

- Vijeće će djelovati zajedno s ravnateljem HZZO-a, te ministrom Kujundžićem u sklopu svih svojih obveza i ovlasti. Stanje u zdravstvu je kompleksno i puno je posla, a naša je obveza davati smjernice i sugestije. Najave nekih promjena u segmentu poreza i doprinosa donijele bi zdravstu više novca od sadašnje 23 milijarde kuna i to je dobro. Naravno da valja ustrajno i kvalitetno raditi na racionalizaciji troškova, zatim u području lijekova te u svemu ostalomu, a s primarnim ciljem da zdravstvo bude čim djelotvornije.

Kao čovjek iz sustava javnoga zdravstva nedvojbeno ćete imati što reći.

- Spreman sam dati sve što je moguće da bismo zajednički sustavno i kvalitetno djelovali za boljitak cjelokupnoga zdravstva u interesu svih građana, zaključuje dr. Dario Nakić. 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)