Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Grad poziva: Podnesite prijedloge za javna priznanja!

22.09.2018. 06:00
Grad poziva: Podnesite prijedloge za javna priznanja!


Grad Zadar jučer je uputio poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2018. godinu.
Temeljem članka 12. Odluke o javnim priznanjima Grada Zadra ("Glasnik Grada Zadra", broj 4/07–pročišćeni tekst i 11/09) pozivaju sve fizičke i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra.
Prijedlozi se, kako ističu u pozivu, mogu podnositi za: 1. proglašenje počasnim/om građaninom/kom Grada Zadra – fizičke osobe posebno zaslužne za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu; 2. za dodjelu Nagrade Grada Zadra za životno djelo – fizičkoj osobi dugotrajnog radnog vijeka koja živi i djeluje u gradu Zadru ili koja djeluje i živi izvan grada Zadra, a njeno djelo je značajno za grad Zadar, za izvanredne rezultate naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti; 3. za dodjelu Nagrade Grada Zadra – građanima/kama grada Zadra, kao i drugim osobama izvan Zadra koji rade na promicanju ugleda grada Zadra (za postignuća nastala u posljednje tri godine), djelatnim skupinama od dva do pet suradnika, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana/ki i drugim pravnim osobama za zapažene rezultate i zasluge na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti; 4. za dodjelu Grba Grada Zadra – građanima/kama i drugim osobama, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.
Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja podnose se u pismenom obliku s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom. Navedeno mora sadržavati pismenu suglasnost fizičke osobe koja se predlaže za javno priznanje, osim prijedloga za postumna priznanja. Točno se mora navesti na koje se javno priznanje odnosi prijedlog, a isti predlagatelj ne može isti prijedlog predložiti za različita priznanja.
Prijedlozi se mogu uputiti na adresu: Grad Zadar, Odbor za dodjelu javnih priznanja, 23000 Zadar, Narodni trg 1, najkasnije do 12. listopada 2018. godine.