Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na rivi prva crvena klupa protiv nasilja nad ženama

22.09.2018. 06:00
Na rivi prva crvena klupa protiv nasilja nad ženama


U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ženska inicijativa HNS-a Zadra i Zadarske županije održava danas konferenciju za medije u 11,00 sati na rivi (Obala kralja Petra Krešimira IV, Zadar) pored hotela Zagreb.
Tom prigodom predviđena je izjava za medije Irene Gulan Šimurina, predsjednice Ženske inicijative HNS-a Zadarske županije i gradske vijećnice te Silvijane Dražović, predsjednice Ženske inicijative HNS-a Zadar, koja je za tu prigodu oslikala prvu crvenu klupu protiv nasilja na ženama u Republici Hrvatskoj.
– Obujte crvene cipelice i dođite danas na rivu. Za sve žene, žrtve nasilja oslikat ćemo prvu crvenu klupu. Dajmo glas tišini… Stop nasilju nad ženama… Nasilje je odraz slabosti… Umjesto šake, pruži ruku… Žena se brani od onog koga voli… parole su i slogani Inicijative žena HNS-a, ponosne na ovu svoju akciju.
– Ostaviti trajno upozorenje i k tome još biti prvi u državi, velika je stvar za ovu našu inicijativu i za naš grad. To upozorenje od danas će stajati i podsjećati nas kako je nasilje nad ženama u našoj neposrednoj blizini i kako mora stati. Naša prva crvena klupa civilizacijska je poruka i klupa srama za sve nasilnike, poručuje Ženska inicijativa HNS-a. (z.l.)