Crno će dobiti novu ispraćajnicu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
MO CRNO - Gradonačelnik Dukić obišao gradske projekte
Povodom raspisivanja natječaja za izgradnju nove ispraćajnice u Crnom, gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao je lokaciju uz postojeće mjesno groblje na kojoj će ovaj objekt, koji je nužno potreban stanovnicima Crnog, biti izgrađen
Gradonačelnik i suradnici zadovoljni stanjem na terenu

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, sa suradnicima, obišli su proteklog petka gradske projekte na području Mjesnog odbora Crno. Također, s predstavnicima Grada bili su i direktor komunalne tvrtke »Nasadi« Josip Krnčević te projektantica nove ispraćajnice koja će se graditi u Crnom Doris Smirčić. S problematikom Mjesnog odbora Crno gradonačelnika i njegove suradnike upoznao je predsjednik MO-a Ivica Grgurević.

Prometnice u izgradnji

Povodom raspisivanja natječaja za izgradnju nove ispraćajnice u Crnom, gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao je lokaciju uz postojeće mjesno groblje na kojoj će ovaj objekt, koji je nužno potreban stanovnicima Crnog, biti izgrađen. Također, uredit će se i pristupni put do ispraćajnice. Procijenjena vrijednost radova izgradnje ispraćajnice s okolišem i pristupnim putem je 1.600.000,00 kuna, a projekt je napravila tvrtka Cubus d.o.o. Rok izvođenja radova je 159 radnih dana od trenutka potpisivanja ugovora s izvođačem.
Gradonačelnik Branko Dukić u ovom radnom obilasku nije zaobišao ni prometnice u izgradnji na sjevernom ulazu u gospodarsku zonu Crno koje su preduvjet izgradnje potrebne infrastrukture kako u gospodarskoj zoni tako i na budućem novom zadarskom gradskom groblju.

Čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola

Radi se o prvoj fazi izgradnje četverotračne pristupne ceste prema gospodarskoj zoni Crno u duljini od 110 m s pješačkom i biciklističkom stazom, zelenim pojasom te svom potrebnom infrastrukturom koja uključuje vodovod, oborinsku i fekalnu odvodnju, DTK, plinovod te javnu rasvjetu. Za završene radove čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola. Izvođač radova je Diklogradnja d.o.o. iz Zadra, a cijena radova iznosi 3.733.053,25 kn s uračunatim PDV-om. Za nadzor je zadužena Helion group d.o.o. iz Osijeka, a cijena nadzora iznosi 52.350,00 kn s PDVom.
U tijeku je i gradnja dvotračne pristupne ceste s pratećom infrastrukturom za Novo gradsko groblje koja bi trebala biti gotova do kraja listopada. Izvođač radova je Cestogradnja d.o.o. iz Zelengrada. Cijena radova je 2.965.524,53 kuna s PDV-om. Nadzor provodi Idassacommerce d.o.o. iz Zadra, a cijena nadzora iznosi 60.000,00 kuna s uračunatim PDV-om. (zl)


VRIJEDNOST RADOVA

Procijenjena vrijednost radova izgradnje ispraćajnice s okolišem i pristupnim putem je 1.600.000,00 kuna, a projekt je napravila tvrtka Cubus d.o.o. Rok izvođenja radova je 159 radnih dana od trenutka potpisivanja ugovora s izvođačem
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno