Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gradski okršaj pripao »Žutoj podmornici«

21.09.2021. 06:40


Košarkaši Jazina Arbanasa izborili su plasman u finale Kupa Dalmacije svladavši u nedjelju navečer Diadoru u drugom pretkolu Kupa Krešimir Ćosić rezultatom 73:74. Kao što sam konačni ishod zorno pokazuje, utakmica je do posljednje minute bila otvorena te je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu, no u završnici su više koncentracije pokazali igrači Marka Selina koji su izborili okršaj s Ribolom Kaštela za ulazak u glavni ždrijeb Krešina kupa.


Rano vodstvo Diadore
Domaćini su bolje otvorili susret i vrlo rano otišli na plus osam (17:9), no Jazine su već do kraja prve četvrtine pronašle željeni ritam pa se u drugu dionicu ušlo s otvorenih 22:18 za Diadoru. Nastavak je donio izjednačenu košarku, pri čemu su se »Entuzijasti« uvelike oslanjali na zonsku obranu koja je osujetila veći nalet razvojne momčadi Zadra. Semafor je, doduše, u jednom trenutku pokazivao 26:31 za Selinove momke, no Diadora se već do velikog odmora u potpunosti vratila u egal pa se na veliki odmor otišlo s izjednačenih 36:36.


Mnoštvo preokreta
Prve minute nastavka donijele su bolju igru Jazina koje su serijom 0:6 stigle do svoje najveće prednosti na susretu (36:42), no nije trebalo dugo čekati na povratak domaćina. U dosta volatilnoj košarci semafor je sredinom treće četvrtine pokazivao minimalnu prednost Diadore (45:44), no izostanak Roka Butića i rane četiri osobne pogreške Roka Erslana dovele su do novog mini-odvajanja Selinovih momaka koji su u posljednju dionicu ušli s pet koševa prednosti (50:55). Nizak postotak šuta i veliki broj izgubljenih lopti kod obje momčadi rezultirali su s veliki brojem promjena vodstva, njih čak 19, no prijelomnog trenutka nije bilo pa se u posljednjih 60 sekundi ušlo s posjedom prednosti Jazina. »Entuzijasti« su u završnim trenucima uspjeli doći do preokreta te se činilo da ćemo na Bilom Brigu gledati veliko slavlje domaćina, no Domagoj Horvat i Toni Dević Obradović su na koncu režirali novi prevrat i izborili okršaj s Ribolom. Upravo je Horvat s 15 poena, devet skokova te po pet asistencija i ukradenih lopti bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Dević Obradović s pola koša manje, dok su se kod domaćina posebno istaknuli Paolo Marčev s 20 poena i 11 uhvaćenih lopti te Vito Barbaroša koji je ubacio 19 koševa.




DIADORA 73 – JAZINE A. 74


(22:18, 14:18, 14:19, 23:19)
ZADAR – Dvorana OŠ Zadarski otoci. Gledatelja: 40. Suci: Danijela Čanković, Karlo Mirčeta i Josip Modrić.
DIADORA: Bašić 13, Barbaroša 19, Segarić 9, Kabić 2, Erslan 8, Zrilić, Dugandžić, Grganović, Ravnić, Marčev 20 (11 skokova), Marinović 2, Vidaić. Trener: David Zubčić.
JAZINE A.: Šare, Horvat 15, Klarica 13, Muženjak, Zagoršak 11, Stanović 3, Karamarko 5, Matulina 2, Beljan 5, Dević Obradović 14, Lukić, Njegovan 6. Trener: Marko Selin.