Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dođite, isplovite, napunite Zadarski kanal jedrima

Autor: Zrinka Grancarić

20.10.2009. 22:00
Dođite, isplovite, napunite Zadarski kanal jedrima

Foto: Filip BRALA



U subotu, 24. listopada održat će se Zadarska Koka, regata krstaša na koju Jedriličarski klub Uskok poziva sve koji imaju brod na jedra da isplove i napune Zadarski kanal jedrima, najavio je jučer JK Uskok na konferenciji za novinare. Zadarska Koka održava se peti put. Lani je okupila rekordnih 80 ekipa, odnosno oko 500 sudionika. Želja je organizatora ove godine postaviti novi rekord.
– Osnovna ideja je napraviti jednu regatu na koju svi mogu izaći. Sve je prilagođeno tome da tog dana bude fešta od jedara, da svi koji u Zadru imaju jedro pokušaju na neki način sudjelovati. Naravno, ima brodova koji će regatavati za ozbiljno, boriti se za pobjedu, ali prvi cilj je da Zadarska Koka bude što masovnija i da potaknemo sve Zadrane koji mogu, žele i vole more da izađu i zaplove – rekao je sportski direktor Uskoka Robert Sandalić.
Svi koji žele sudjelovati na Zadarskoj Koki trebaju u petak poslijepodne i navečer ispuniti prijavu u prostorijama Uskoka. Osnovni podaci koje trebaju znati je dužina jedrilice i sastav posade. Kotizacije nema.
– Start je predviđen u subotu u 11 sati s gata Obale kralja Krešimira IV. Jedri se već uobičajen kurs s oznakama ispred Puntamike i Punte Bajlo, sve blizu obale s obveznim prolazom kod Rive tako da regata bude što bliže gledateljima – kazao je predsjednik Regatnog odbora Tonko Petešić.
Iako će četvrtak i petak biti kišni i vjetroviti, prognostičari za subotu najavljuju ugodne uvjete – toplo, sunčano s laganim vjetrom, dakle uvjete kakvi upravo odgovaraju ovoj regati. Fešta uz dobru spizu iz mega-teće i živu glazbu počinje u 19 sati na Vitrenjaku.