Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

S proljećem u Dalmaciji

Autor: Goran Bujić

20.10.2009. 22:00
S proljećem u Dalmaciji

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ovih je dana zadarska slikarica Ines Jurin, članica HDLU Zadar, ponovno sudjelovala na jednoj izložbi slika koja je otvorena u Parizu. Ovo je njezina treća po redu izložba u francuskoj metropoli u posljednjih par godina.
Radi se o skupnoj izložbi francuskih slikara, “2. Salon d’Autumne”, u Viarmesu, Pariz. Organizirala ju je pariška likovna udruga ‘Les Beauxs-Arts de Viarmes et des Environs’, u Salle Saint Louis, gdje je izlagalo tridesetak slikara, s počasnim gostom Jeanom Lallemandom, poznatim francuskim slikarem i sudionikom fovističkog pokreta u francuskom slikarstvu.
Izložbu su otvorili Daniel Desse, dožupan i William Rouyer, gradonačelnik grada Viarmesa, te predsjednik likovne udruge Les Beauxs-Arts Marcel Sarlat.
Ines Jurin je sudjelovala kao gost likovne udruge i jedini inozemni umjetnik. Izložila je pet radova u tehnici acrilica na temu “Proljeće u Dalmaciji”. Izložba će biti otvorena od 10. 10. do 28. 10. 2009. godine. Ovo je jedan od niza predstavljanja naše umjetnice francuskoj umjetničkoj javnosti, koja sa velikim zanimanjem prati sve njezine izložbe, a kako nam sama slikarica ističe, jedan od njezinih ciljeva je i želja da promovira hrvatsku, pa tako i zadarsku, likovnu kulturu i umjetničku scenu općenito u Europi odnosno u svijetu.