Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Skinuli” komediju do kraja!

Autor: Goran Bujić

20.10.2009. 22:00
“Skinuli” komediju do kraja!

Foto: Vedran SITNICA



Utorak, 20. listopada, bio je dan kada je otvorena nova zadarska kazališna sezona, ona 2009./10. S početkom u 20 sati, u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar gostovalo je Zagrebačko gradsko kazalište ‘Komedija’ s musicalom “Skidajte se do kraja” (The Full Monty!) (u dramskoj pretplati).
Autori su Terrence Mcnally/David Yazbek, redatelj je Igor Mešin, dirigent Dinko Appelt, a glumili su Ronald Žlabur, Vanja Ćirić, Saša Buneta, Ervin Baučić, Damir Lončar, Jsna Bilušić, Dubravka Ostojić i drugi. Premijerno je mjuzikl izveden u ZGK-u Komedija 2. lipnja 2005. godine, a traje 180 minuta s jednom pauzom.
Priča je to o šestorici nezaposlenih radnika čeličane iz Sheffielda, Engleska, koju smo prvotno odgledali u filmskoj verziji. Scenarij je napisao Simon Beaufoy, a doživjela je doslovno svjetski uspjeh. Film je bio nominiran i za Oscara, a priča je ubrzo zainteresirala i broadwayske producente. Pisanja libreta prihvatio se Terrence McNally, a za skladatelja je izabran mladi David Yazbek. Premijera samog mjuzikla “The Full Monty!” održana je 1. lipnja 2000. godine u Old Globe Theatre u San Diegu, California.
Storiju o dečkima koji ostanu bez posla pa se uhvate drugog, njima isprva posve neprimjerenog, a to je muški streap-tease, postala je hit-musical nove generacije pa je dobro da su je konačno mogli vidjeti i Zadrani. Štoviše, dobro je odabrana za otvorenje nove sezone, za koju se nadamo da će biti isto tako zaigrana, pomalo provokativna, duhovita i sve samo ne – dosadna.