Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Široki mirne glave i puni samopouzdanja

Autor: Roman Morović

20.10.2009. 22:00
U Široki mirne glave i puni samopouzdanja

Foto: Zvonko KUCELIN



Široki do sada nema niti jednu pobjedu, međutim, takve momčadi su uvijek opasne, naročito na domaćem parketu, kazao je Stipčević
Košarkaši Zadra sutra putuju u Široki Brijeg gdje ih u petak u 20,15 očekuje susret četvrtog kola NLB protiv Širokog. Zadrani će u Hercegovini tražiti treću pobjedu ove sezone, prvu izvan svoje dvorane, dok će domaća momčad, koju vodi zadarski trener Hrvoje Vlašić, pokušati doći do prve ovosezonske pobjede, budući da je nakon tri kola, jedina momčad u regionalnoj ligi koja je sva tri puta poražena.
– Odmah po završetku utakmice s Cedevitom okrenuli smo se prvoj idućoj utakmici i misli su nam sada usmjerene samo na Široki. Fokusirani smo na prvu iduću zadaću koja je pred nama i mislim da je to najbolji i najplodonosniji put. Treba izvući pouke iz prethodne utakmice, bilo da je riječ o pobjedi ili porazu i ići dalje iz utakmice u utakmicu, bez razmišljanja previše unaprijed. Široki do sada nema niti jednu pobjedu, međutim, takve momčadi su uvijek opasne, naročito na domaćem parketu. Oni će se sigurno htjeti što prije izvući iz te negativne serije i sigurno je da nam neće biti lako, pogotovo zato što igramo u njihovoj dvorani, pred njihovom publikom – kaže razigravač Zadra Rok Stipčević.
Imperativ pobjede postoji za obje momčadi, no uloga favorita ipak pripada Zadru.
– Jasno je da postoji imperativ pobjede, ali danas nitko ne može garantirati da će dobiti utakmicu. To je sport, a u sportu je sve moguće. Mi možemo garantirati da ćemo se maksimalno pripremiti i dati sve od sebe da tu utakmicu dobijemo. Svaki dan svi igrači daju sve od sebe, kako na jutarnjem, tako i na večernjem treningu, a treneri se maksimalno trude da nam ukažu na svaki detalj igre protivničke momčadi. To je prvi i najvažniji preduvjet da odemo tamo mirne glave i puni samopouzdanja.
Pripaziti na Masona
Nakon ozljede zadarskog centra i kapetana Širokog, Šime Špralje, klub je angažirao bivšeg igrača Zadra Franu Čolaka, a nakon što je raskinut ugovor s Amerikancem Nixonom u klub je doveden još jedan bivši igrač Zadra, Riječanin Siniša Štemberger.
– Pojačali su se sa Čolakom i Štembergerom i vjerujem da će im oni donijeti još jednu kvalitetu više. Sigurno će biti vrlo motivirani jer je Zadar uvijek u vrhu NLB lige i nastojat će prvu pobjedu ostvariti protiv nas. To su sve iskusni igrači. Štemberger je sada došao iz riječkog drugoligaša Jadrana i sigurno se želi ponovno dokazati u NLB ligi, a Frano Čolak je bio bez kluba i sada se ponovno želi nametnuti, tako da im motiva sigurno neće nedostajati. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti i potruditi da ne budemo mi ti na kojima će se njihov negativan niz prekinuti.
Ostali?
– Jure Ružić je tu, zatim Puljko, Šime Špralja koji je sada ozlijeđen, pa Grgat, sve vrlo iskusni igrači. Njihov najbolji, najkompletniji i najopasniji igrač je Amerikanac Mason koji je protiv Heliosa u drugom kolu ostvario triple-double učinak. On je njihov prvi ofenzivni skakač, iako igra na mjestu playmakera, dosta je živ i može igrati “jedinicu”, “dvicu” i “tricu”. Ima tamo i mladih reprezentativaca Hrvatske i mislim da se radi o momčadi koja zaslužuje respekt – zaključio je Stipčević.
 


Pripremne utakmice nisu mjerilo


U pripremnim utakmicama uoči početka sezone Zadar je triput relativno lako dobio Široki. Može li tako biti i u petak?
– Dobili smo ih triput u pripremnom periodu, ali ne bi uopće uzimao te utakmice kao primjer. To je sasvim jedna druga priča od ove što će biti u petak. Oni su se tada još tražili, mi u prve dvije utakmice još uvijek nismo bili kompletni, a i u trećoj smo još uvijek bili u fazi isprobavanja nekih novih stvari u igri. Mislim da će ovo biti jedna drugačija utakmica i mi smo toga svjesni – mišljenja je Stipčević.




 


Tornado zove u Široki


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put u Široki Brijeg na utakmicu 4. kola NLB lige Široki – Zadar (petak, 20.15). Svi zainteresirani, više informacija mogu potražiti u prostorijama Udruge navijača sutra (četvrtak) u 20 sati.


 


Zaostale utakmice


Zaostalu utakmicu drugog kola NLB lige danas (20) u Ljubljani igraju Union Olimpija i Bosna, dok će Partizan i FMP, zaostalu utakmicu prvog kola odigrati 26. prosinca.