Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hodočašće Vršana u Međugorje

20.10.2011. 22:00
Hodočašće Vršana u Međugorje


U organizaciji zadarske zajednice vjerničkog društva “Dobri pastir” župljani Župe sv. Mihovila iz Vrsi proteklog vikenda hodočastili su u Međugorje. Na hodočašće se uputilo 150 mještana Vrsi, a među hodočasnicima bio je i veliki broj mladih koji su prvi put posjetili Međugorje.
Na put do odredišta sa Stare gusterne krenula su tri autobusa kojima su do Međugorja i natrag spretno upravljali Ante Šuperba, Saša Zorčić i Perica Vulinović Zlatan.
Da sve protekne po planu te da vjernicima put bude zanimljiv, pobrinule su se članice vjerničkog društva “Dobri pastir” među kojima su bile Marija Burčul, Irena Bajić i Ivana Viduka.
Usprkos prohladnom vremenu i jakoj buri četrdesetak hodočasnika na put Križevca uputilo se bosih nogu. Na taj način željeli su produbiti svoju vjeru, s ciljem da molitve upućene Gospi budu uslišene.
Iako su svi imali veliku želju doći do vrha brda, nekoliko hodočasnika starije životne dobi ipak je moralo odustati.
Na putu prema vrhu brda i mjestu ukazanja zastajalo se na četrnaest postaja, a na svakoj postaji pročitano je jedno razmišljanje te otpjevan prikladni psalam. Molitvu i križni put predvodio je odnedavno novi vrški župnik don Boris Pedić.
– Volim da hodočašće ostane ljudima u lijepom sjećanju i da se vrate kući drugačiji nego što su bili prije. Kroz svoj život i svećenički rad vidio sam što ljudi najviše trebaju tijekom hodočašća i nastojim da taj put učinimo što zanimljivijim. Kroz ispovijed, molitvu i pokoru nastojali smo se pokajati za svoje grijehe i duhovno obnoviti, kako bi se u župu vratiti vjernički ojačani s nastojanjem da još bolje živimo u svojoj vjeri, kazao je don Boris.