Igrom do ljubavi prema umjetnosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Razne radionice organizirat će se u ugodnom ambijentu i uz pratnju kvalificiranog osoblja

Novoosnovana Udruga za promicanje kulture življenja djece i mladeži Planet b.b. predstavljena je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Udruge u Veslačkoj ulici. Ovom su prilikom rad Udruge predstavile Tea Khan, predsjednica Udruge, te Doroteja Grcić i Ana Mustać. Kako su istaknule, cilj Udruge je osmisliti djeci u dobi od 3. do 18. godine upotpunjavanje slobodnog vremena na kvalitetan način uz pratnju kvalificiranog osoblja.

Radionice

- Naša udruga je zapravo Kulturni centar za djecu i mladež koji će Zadranima donijeti nešto potpuno novo. Nadamo se da ćemo biti prihvaćeni i da ćemo u budućnosti svoj rad još širiti, istaknula je Grcić, naglasivši da su na ideju za osnivanjem ovakve vrste udruge došle Tea i Ana i to potaknute oskudnom ponudom sadržaja za djecu i mladež u gradu Zadru.

- Na ideju o osnivanju Udruge Planet b.b. došla sam nakon što sam upoznala rad 'dječjih muzeja' u Beču, koje sam posjećivala sa svojom djecom. Odlučila sam to osnovati i u Zadru i slične sadržaje ponuditi i zadarskoj djeci, kazala je Khan, pojasnivši da će se za razliku od poznatih dječjih vrtića, igraonica, rođendaonica i slično, u ovoj udruzi s djecom raditi na netipičan način, jer sve će se igre provoditi kroz glazbu i umjetnost.

Na ovaj način, kako su kazale, djecu motiviraju u otkrivanju svojih talenata i ljubavi prema raznim umjetnički pravcima i to kroz igru i druženje. Kako je najavljeno, raspored djelovanja Udruge podrazumijeva likovne radionice, glazbene radionice, igraonice, čitaonice, gledanje edukativno dokumentarnih serijala i domaću zadaću. U likovnim radionicama djeci će se ponuditi raznovrsni materijali i tehnike izrade umjetničkih djela uz pratnju afirmiranih i nadarenih umjetnika. Likovne radionice bit će podijeljene i odgovarajuće prilagođene dječjim uzrastima. Glazbene radionice nudit će, pak, upoznavanje djece s različitom glazbom svijeta, od klasike do moderne glazbe.

Jutro u Planetu b.b.

- U našoj glazbenoj radionici djeca će imati priliku razvijati osjećaj muzikalnosti, socijalizaciju kroz glazbu, izvođenje glazbe, stvaranje vlastitih kompozicija.

Formiramo i dječji glazbeni zbor u kojem će se obrađivati razna djela prikladno aranžirana za dob djece. Djeca s afinitetom i željom za izražavanjem moći će afirmirati svoj bend koji ćemo promovirati i razvijati, najavila je Tea Khan, dodavši da će se i za mame i bebe organizirati i slušanje, opuštanje i druženje uz klasičnu glazbu.

Najavljeno je također kako će u spomenutim igraonicama nuditi razne tematske igre kao što su LEGO radionice, radionice čitanja i smišljanja priča, radionice kreativnog pisanja, radionice kreiranja vlastite slikovnice i druge.

Kroz čitaonice će se odabirati teme adekvatne dječjem uzrastu o kojima će razgovarati s gostima iz kulturnog života. Biti će organiziran i boravak djece od 1. do 4. razreda osnovnih škola u periodu od 13 do 16 sati kao podrška izradi domaćih zadaća.

- Svi će se programi raditi u malim skupinama, što će nam omogućiti individualan pristup svakom djetetu. Upisi se vrše do 10. studenog, a s obzirom na to da smo već formirali nekoliko skupina, s radom planiramo započeti već 1. studenog, kazala je Grcić, napomenuvši kako za sada najviše interesa pokazuju roditelji djece uzrasta od 2. do 6. godine života i to za program "Jutro u Planetu b.b.", gdje će na nekoliko sati moći ostaviti svoju djecu na čuvanje.

Svi zainteresirani za upis i sve informacije o radu Udruge Planet b.b. mogu se javiti na brojeve telefona Tea Khan-091/562-5674, Doroteja Grcić-099/851-2029 i Ana Mustać 091/785-5601.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno