Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Molitva kruhu u Domu “Sv. Frane”

20.10.2011. 22:00
Molitva kruhu u Domu “Sv. Frane”


Ovim je povodom organizirana izložba, nakon koje su djelatnici i učenici škole posjetili Dom za stare i nemoćne “Sv. Frane”


Kao i svake godine u listopadu, mjesecu koji obilježava Dane zahvalnosti za plodove zemlje – dane kruha, u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića ovim je povodom organizirana izložba, nakon koje su se djelatnici i učenici škole posjetili Dom za stare i nemoćne “Sv. Frane”.
Riječ je o tradicionalnoj akciji koju ova škola na isti način provodi već dugi niz godina kako bi zahvalili za sve one plodove što ih daje priroda. Tako su se i ovom prilikom razveselili korisnici Doma “Sv. Frane”, kao i učenici koji su im zajedno sa svojim profesorima i ravnateljem Davorom Vidakovićem najprije izrecitirali prigodnu pjesmu “Molitva kruhu”. Potom je školski zbor otpjevao nekoliko dalmatinskih pjesama, a svoj su kratki program završili s još nekoliko recitacija. Nakon programa učenici su obišli sve štićenike Doma te ih darivali plodovima koje su pripremili i prethodno izložili u svojoj školi.
– Svake godine u listopadu odaberemo jedan dan u kojem organiziramo izložbu i posjet Domu ‘Sv. Frane’. Tako smo i ove godine u školi organizirali nekoliko tematskih stolova s plodovima zemlje, mahom autohtonim proizvodima, kazala je Mirjana Vujasin, knjižničarka u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, istaknuvši da na ovaj način kod svojih učenika nastoje razviti empatiju, s obzirom na to da se i rad sa štićenicima Doma “Sv. Frane” tiče njihova zvanja.