Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Paški sirevi osvojili Koeln

20.10.2011. 22:00
Paški sirevi osvojili Koeln


Naš štand je bio jako dobro posjećen i posjetitelji su se oduševili našim proizvodima, a posebno Paškim sirom i sirom Mediterano, našim novim proizvodom. Sudjelovanje na sajmu bila je dobra prilika za razmjenu iskustava, prezentaciju proizvoda, rekla je Martina Pernar


Paška sirana je sa svojim proizvodima sudjelovala na Anugi u Koelnu u Njemačkoj, najvećem sajmu hrane u Europi. Sajam se održava svake druge godine i na njemu sudjeluje nekoliko tisuća proizvođača iz cijelog svijeta. Sudjelovanje Paške sirane na sajmu u Koelnu, na kojem je nastupilo deset hrvatskih tvrtki, organizirala je Hrvatska gospodarska komora.
– Naš štand je bio jako dobro posjećen i posjetitelji su se oduševili našim proizvodima, a posebno Paškim sirom i sirom Mediterano, našim novim proizvodom. Sudjelovanje na sajmu bila je dobra prilika za razmjenu iskustava, prezentaciju proizvoda, uspostavu kontakata, a uz to nam je sudjelovanje na sajmu omogućilo uvid u ono što se sve radi u prehrambenoj industriji, kao što su različite mogućnosti pakiranja, prezentacije i konzumacije proizvoda. Sudjelovanje na sajmu bilo je bogato i vrijedno iskustvo, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u Paškoj sirani.
Nakon sudjelovanja na sajmu Anuga u Njemačkoj, predstavnici Paške sirane su u Iranu sudjelovali na gospodarskom skupu proizvođača koji imaju Halal certifikat.
– Na gospodarskom skupu u Iranu bilo je još nekoliko hrvatskih proizvođača koji posjeduju Halal certifikat i koji su, kao i Paška sirana prezentirali svoje proizvode i svoj rad iranskim gospodarstvenicima te postavili temelje za mogući plasman na iransko tržište, rekla je Martina Pernar.
Martina Pernar je navela kako će Paška sirana u studenom sudjelovati na sajmu EUROHALAL u Bruxellesu, najvećem Halal sajmu u Europi. Paška sirana je najveći proizvođač Paškog sira i mlijeka paške ovce. Ima vlastito stado od 3.000 ovaca, a ovčje mlijeko otkupljuje i od oko 250 ovčara s cijelog otoka.