Čučnik, Jakob, Podlogar i Škrjanec čitali Zadranima

Slika korisnika admin
Mario PADELIN
U Zadru su boravili Tone Škrjanec, Primož Čučnik, Gregor Podlogar i Jure Jakob

Neslužbeni festival slovenske književnosti, koji je u organizaciji zadarske udruge pisaca ZaPis trajao dva dana gostovanjem nekoliko renomiranih slovenskih književnika, završio je u subotu uz poeziju četvorice slovenskih pjesnika. Primož Čučnik, Jure Jakob, Gregor Podlogar i Tone Škrjanec na svojoj mini-turneji hrvatskim gradovima svratili su i u Zadar gdje su u Studentskom klubu "Božo Lerotić" čitali svoju poeziju. Iako pjesnici hrvatski govore jako dobro stihove su čitali na slovenskom, a svim posjetiteljima podijeljena je dvojezična knjižica s pjesmama četvorice pjesnika te je publika simultano pratila čitanje.

Gostujući slovenski pjesnici su slobodni umjetnici koji se uz pisanje pjesama, bave i prevođenjem, uredničkim poslom i slično, a u Zadru su govorili i o položaju poezije u Sloveniji, usporedbi s hrvatskim kolegama i o tome postoji li uopće potreba za poezijom u današnjem vremenu?

Nakon što je ZaPis svega dan prije ugostio poznate slovenske pisce i kulturne djelatnike Andreja Blatnika i Urbana Vovka, slovenski pjesnici donijeli su u Zadar i dašak suvremene slovenske pjesničke scene i žive pjesničke riječi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno