ELEMENTARNA NEPOGODA Štete u Lišanima Ostrovičkim i do 1,5 milijun kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Adam VIDAS

Nakon benkovačkog područja, župan Stipe Zrilić proglasio je jučer elementarnu nepogodu za područje Općine Lišane Ostrovičke.

Zbog izuzetno velikih oborina, došlo je do značajnih šteta na povrtnim kulturama i trajnim nasadima, a posebno na grožđu. Prema prvim procjenama štete se kreću od 60 do 100 posto po pojedinom nasadu, a orijentacijska šteta iznosi oko 1.500.000,00 kuna.

Prije svega desetak dana, temeljem procjene Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, župan je elementarnu nepogodu proglasio i za benkovačko područje, pri čemu je šteta najveća u Nadinu. Procijenjena na 60 pa do čak 100 posto, okvirna šteta tamo iznosi oko 15 milijuna kuna. Predsjednik Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Davor Lonić tada je istaknuo kako u taj iznos nisu uračunate štete koje će tek nastati na nasadima.

Budući da se radi o elementarnoj nepogodi koja je posljedica obilnih kiša, kao početak elementarne nepogode smatra se dan proglašenja elementarne nepogode, te je iz istog razloga od dana proglašenja elementarne nepogode počeo teći rok od osam dana u kojem se moraju zaprimiti prijave šteta. Štetu je Općinskom povjerenstvu obavezna prijaviti fizička i pravna osoba koja je istu štetu pretrpjela, ističu iz Županije. Štete prijavljene nakon tog roka neće se uzimati u obzir, osim u opravdanim slučajevima. Rok za prijavu štete do kojeg oštećeni prijavljuju štetu ističe u utorak 28. listopada 2014. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno