Dukić može ostati predsjednik lige protiv raka pod jednim uvjetom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Zeleno svjetlo
Arif SITNICA
Branko Dukić

Liga protiv raka Zadar ove godine obilježava 50. godina svog postojanja i rada. U ovoj godini imali smo i situaciju da je Predsjednik lige protiv raka Zadar, gospodin Branko Dukić, dr.med., bio i stranački kandidat za mjesto gradonačelnika grada Zadra.

Liga protiv raka Zadar obratila se Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da nam odgovori na upit da li Branko Dukić, dr.med., predsjednik Lige protiv raka Zadar ukoliko bude izabran na dužnost iz članka 3. stavka 1. podstavka 43. ZSSI – a može biti i predsjednik Udruge.

Nakon provedenih izbora za čelnike lokalne samouprave, Branko Dukić, dr.med., izabran je na mjesto gradonačelnika grada Zadra a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na zahtjev Vladislava Tomčuka, Tajnika udruge Liga protiv raka Zadar, na 181. sjednici, održanoj dana 1. lipnja 2017. g., dalo je sljedeće očitovanje:

"Istovremeno obnašanje dužnosti gradonačelnika Grada Zadra i funkcije predsjednika udruge Liga protiv raka - Zadar samo po sebi ne predstavlja povredu odredbi ZSSI – a te dužnosnik Branko Dukić može obavljati funkciju predsjednika udruge Liga protiv raka – Zadar, pod uvjetom da već nije članom upravnih i nadzornih tijela dviju neprofitnih udruga i zaklada, ali za obavljanje funkcije predsjednika navedene udruge nema pravo na naknadu ili primanje dara u toj ulozi, osim prava na naknadu putnih i drugih opravdanih troškova.

Ukoliko tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Grada Zadra nastupe okolnosti u kojima će dužnosnik biti u prilici donositi odluke koje utječu ili mogu utjecati na ostvarivanje prava i interesa udruge s kojom je dužnosnik interesno povezan, primjerice povodom zahtjeva predmetne udruge za dodjelom sredstava iz proračuna Grada Zadra, dužnosnik Branko Dukić dužan je osobno zatražiti mišljenje i uputu Povjerenstva, koja se daje ovisno o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno