Sinovčić priznao klevetu i ispričao se Livakoviću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Na prvom ročištu riješen spor
Moj klijent Zdravko Livaković je u postupku pred sudom dokazao kako su neistinite tvrdnje koje je o njemu iznio Reno Sinovčić. Upravo i jedino to i bio je cilj pokretanja postupka, govori Nediljko Ivančević, odvjetnik Zdravka Livakovića
Zvonko KUCELIN
Reno Sinovčić se ispričao

Kazneni postupak zbog klevete kojeg je Zdravko Livaković na Općinskom sudu u Zadru još 2013. godine pokrenuo protiv Rena Sinovčića, dobio je svoj pravomoćni epilog na prvom održanom ročištu. Sinovčić se čak pet puta oglušio na sudske pozive, a nakon što mu je raspravna sutkinja Ivana Parać-Krišto zaprijetila policijskim privođenjem, ovlastio je svojeg odvjetnika Branimira Zoricu da na ročištu održanom 18. listopada izvijesti sud kako priznaje sve što mu se optužnicom stavlja na teret i kako se ispričava Livakoviću.

Sinovčić naložio svojem odvjetniku da izvijesti o isprici

- Na ročištu od 18. listopada 2017. branitelj okrivljenog Rena Sinovčića, odvjetnik Branimir Zorica, je po njegovoj izričitoj uputi-nalogu dao ispriku gospodinu Livakoviću za sve navode koje je on (Sinovčić) iznio o Zdravku Livakoviću u emisiji "1 na 1" Televizije Vox (čiji je bio vlasnik, op.a.) 27. siječnja 2013. godine, a u kojim je navodima iznio nešto neistinito, što je moglo naštetiti časti i ugledu Zdravka Livakovića, rekao nam je Nediljko Ivančević, poznati splitski odvjetnik koji je u ovom slučaju zastupao interese Zdravka Livaković. Naveo je kako je njegov klijent prihvatio takvu ispriku okrivljenika jer je takvom isprikom u cijelosti postignuta svrha radi koje je pokrenut kazneni postupak.

- Zdravko Livaković nije kazneni postupak zbog klevete protiv Sinovčića pokrenuo radi nekakve materijalne koristi, već isključivo iz razloga što je htio dokazati da su Sinovčićeve tvrdnje neistinite i da su usmjerene samo na to da ga Sinovčić kleveće. Budući je postignuta svrha radi koje je podnesena privatna tužba, privatni tužitelj je odustao od daljnjeg kaznenog progona protiv okrivljenog Sinovčića, slijedom čega je sud donio rješenje kojim se odbacuje privatna tužba u ovoj pravnoj stvari, a stranke su se odrekle prava na žalbu i pisani otpravak sudske odluke, pojasnio je Ivančević te dodao da kao punomoćnik Zdravka Livakovića još jednom naglašava da je njegov klijent u postupku pred sudom dokazao kako su neistinite tvrdnje koje je o njemu iznio Sinovčić, zaključivši kako je upravo i jedino to i bio cilj pokretanja postupka.

Govorio o problemima funkcioniranja Gradske uprave Zadra

Livaković je u privatnoj tužbi naveo kako je Reno Sinovčić kao gost emisije "1 na 1" 27. siječnja 2013. godine u osvrtu na probleme funcioniranja Gradske uprave Zadra iznio niz neistina o njemu, svjestan da one mogu naštetiti njegovom ugledu i časti. Konkretno, Sinovčić je izjavio: "Dotakli smo se građevinskog sektora koji je u biti jedno zmijsko gnijezdo- leglo korupcije... Vi znate da u Gradu, u Županiji, nije ništa moglo da to Zdravko Livaković ne iskontrolira. Evo, sad imate situaciju, on nije ni državni tajnik, on nije ništa, a evo sad imate pet projekata u Zadru i svih pet su pod njegovom ingerencijom, on to radi. On dobije posao od Grada kao da nitko više ne postoji. Recimo, on radi detaljni plan zone Crno, Žmiriće, on radi ovu lučicu, on radi u Petrčanima, a da vam ne govorim o kontroli u Luci." U istom intervjuu Sinovčić je Livakovića nazvao Kalmetinim Barišićem te iznio kako se u gradu ništa ne radi što oni ne kontroliraju dodavši: "Kalmeta je više politički, a Livaković je mozak svih tih stvari i sve mora biti pod njegovom kontrolom". Sinovčić je Livakovića prozvao i za kupovanje starih kuća za buduće hostele na Poluotoku na ime Dijane Čuljak, HTV-ove novinarke, te da su on i Božidar Kalmeta u luku Gaženica i zaštitare doveli iz Zagreba, samo da se ne bi otkrilo što i kako se radi, poručujući i kako je dosta nepotizma, sebičnosti i grabežljivoti.

Isprikom na sudu Sinovčić je u srijedu sve izrečeno povukao i ispričao se.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)