Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stotinjak ljudi na prosvjednom skupu u Zadru protiv obvezatnog cijepljenja u Hrvatskoj

21.10.2018. 11:24


Članovi i simpatizeri inicijative  , njih 100-injak, okupili su se danas na zadarskom Forumu s kojega su, unatoč sitnoj kišici, oboružani raznim transparentima krenuli u mirnu hodnju do Narodnog trga gdje su održali prosvjedni skup. Kako je uime organizatora skupa kazala Tihana Petrović, okupili su se da bi, unatoč ignoriranju institucija, pokazali da ima podržavatelja ukidanja obveznog cijepljenja te da bi roditeljima trebalo, kao u brojnim europskim državama, omogućiti da sami odluče hoće li ili neće cijepiti svoju djecu.
Među govornicima na skupu bio je i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac koji je podsjetio kako su prošle godine u vezi zahtjeva njihove inicijative podnijeli zahtjev za izmjenu zakona, ali su one odbijene.
– Štoviše, na raspravi u Hrvatskom saboru na ovu temu su nas vrijeđali nazivajući nas luđacima, teoretičarima zavjere i antivakserima. Htio bih naglasiti kako mi ne želimo posve ukinuti cijepljenje. No, onima koji sumnjaju u pojedina cjepiva i koji su se suočili s njihovim nuspojavama treba omogućiti da sami odluče hoće li se njihova djeca cijepiti, rekao je Bunjac dodajući kako su svjesni da u ovom trenutku ne mogu očekivati promjene zakona koje bi im išle u korist, ali će se boriti kako bi utjecali na promjenu svijesti hrvatskih građana o slobodi izbora u vezi cijepljenja. Poručio je kako s njima nema kompromisa, već da će se izboriti za slobodu izbora.
Opširnije u tiskanom izdanju od 22. 10.2018. …