Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U 9. kolu Zadar u Varaždinu protiv istoimenog domaćina stigao do velikog boda

21.10.2018. 09:18
U 9. kolu Zadar u Varaždinu protiv istoimenog domaćina stigao do velikog boda


Zadar je u Varaždinu u 9. kolu Druge HNL osvojio veliki bod protiv istoimenog domaćina. Završilo je 2:2 s čime na kraju moraju biti zadovoljne obje momčadi. Ipak, nešto sretniji su Varaždinci koji su nakon 45 minuta gubili 0:2. Najprije je u 5. minuti Antonio Repić doveo Zadrane u vodstvo, da bi u 41. Vlatko Blažević povisio na 0:2. Međutim, tri minute nastavka, od 49. do 52. minute bile su kobne za Zadrane. Najprije je Leon Benko smanjio na 1:2, pa zaradio isklučenje, da bi Glavica potom domaćinima donio izjednačenje. Unatoč tome što su Zadrani punih 40 minuta imali igrača više, nisu to uspjeli materijalizirati i doći do pobjede. Ali, da im je netko ponudio bod prije ovog dvoboja, vjerojatno bi objeručke prihvatili.


Poluvrijeme snova
Utakmica je krenula fantastično za Zadrane, već u 5. minuti došli su do vodstva. Antonio Repić je odlično opalio s 25 metara u donji desni kut vratara Mrmića koji nije mogao ništa – 0:1. Domaćin prvu prigodu ima u 11. minuti. Črnko je s dvadesetak metara pucao preko gola. Minutu kasnije pokušaj Golubara iz daljine bez većih problema ukrotio je Bender. U 19. minuti prijeti Benko, njegov udarac iskosa s desne strane brani Bender. U 22. minuti veliki peh za momčad Zadra jer se ozlijedio Iveljić. Kao da Zadru nije bilo dovoljno što je u Varaždin doputovao bez stupova obrane Jerbića, Sarića i Tokića. Trener Sunara umjesto Iveljića na travnjak šalje Jurića koji zauzima mjesto u veznom redu, a Lepinjica se povlači u zadnji obrambeni red. Igrala se 27. minuta kada je Majić pogodio vratnicu odličnim udarcem s 22 metra. Dvije minute kasnije udarcem izvana zaprijetio je Jurić, Mrmić je siguran. U 41. minuti Zadar je poduplao svoje vodstvo, a egzekutor je bio Vlatko Blažević. Bila je to sjajna akcija momčadi sa Stanova u kojoj su sudjelovali Jurić, Repić, Župan i u konačnici Blažević koji je natjerao Mrmića da drugi put u ovome dvoboju vadi loptu iz svoje mreže. U posljednjoj minuti prvog poluvremena zaprijetio je i Župan čiji udarac je obranio Mrmić. Bilo je to odlično poluvrijeme Zadrana.


Trominutni "black-out"
Međutim, drugi dio nije najbolje krenuo za momčad Krešimira Sunare. U 49. minuti Varaždin je preko svog najboljeg strijelca Benka smanjio na 1:2. Benko se tu malo zaigrao i skinuo dres za što je dobio drugi žuti karton, tj. crveni i svoju momčad ostavio na cjedilu. Ni to nije omelo Varaždince da nastave s napadima i u 52. minuti došli su do izjednačenja. Glavica, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, iskoristio je pogrešku u obrani Zadrana i poenentirao za 2:2. Varaždinci su u naletu, u 54. minuti pogodili su gredu. Blažević je u 61. minuti priprijetio s 18 metara, lopta je proletjela preko gola. Minutu kasnije centimetri su Vlatka dijelili od drugoga gola na ovoj utakmici, pogodio je vratnicu. Zadar pokušava materijalizirati višak igrača, ali nekoliko uzastopnih opasnih napada ipak ne završava pogotkom. U 76. minuti Surać je ubacio za Blaževića koji ometen u skoku puca preko  gola. Tri minute kasnije mat pozicija za Vlatka koji sa 7-8 metara  malo s lijeve strane puca preko gola. U 80. minuti pokušao je i Petković, brani Mrmić. Isti igrač je u 84. minuti pogodio gredu, nakon čega je lopta došla do Repića čiji udarac brani Mrmić. Uzvraća Varaždin, opasan udarac Glavice amortizirao je Bender. Igralo se četiri minute nadoknade koje je odredila, danas sutkinja Sabina Bolić, u kojima je Zadar dvaput pokušao ugroziti Mrmića, ali nije uspio. Ostalo je na kraju 2:2.




VARAŽDIN 2
ZADAR 2
VARAŽDIN –  Stadion Anđelko Herjavec, Gledatelja: 1.000. Sudac: Sabina Bolić (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Ivan Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Repić (5'), 0:2 Blažević (41'), 1:2 Benko (49'), 2:2 Glavica (52'). Žuti kartoni: Težak, Benko, Martinaga (Varaždin), Pranić (Zadar). Crveni: Benko (49' – drugi žuti)
VARAŽDIN: Mrmić, Perković, Jertec, Čelić, Črnko (od 46' Glavica), Benko, Težak, Senić, Martinaga, Golubar, Miklić (od 68' Sačer). Trener: Miljenko Mumlek
ZADAR: Bender, Iveljić, Pranić, Jurjević, Surać, Lepinjica, Župan, Begić, Majić (od 58' Petković), Repić, Blažević (od 94' Pedišić). Trener: Krešimir Sunara