Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

21. BIOGRAD BOAT SHOW Galeon 650 Skydeck, Astrea 42 i Leader 33 perjanice hrvatskih distributera

21.10.2019. 11:50


Među 400 izloženih plovila 21. Biograd Boat Show ove je godine pripremio i nekoliko premijera. Među svjetskim premijerama je Greenline 45 Fly, a riječ je o plovilu kojim se može odabrati tišinu ili brzinu. Greenline 45 Fly predstavlja novi pogon s puno većom brzinom i lakšim manevriranjem. Pridržavajući se ekološke filozofije nautike 45 Fly je dostupan s najmodernijom H-Drive, hibridnom tehnologijom u kojoj možete birati između električnih motora koji krstare na 6 kts i osovinskih dizelskih motora koji postižu brzinu od 25 kts s 2 x 370 KS. Model 45 Fly uvodi i IPS s IPS 500 ili IPS 600 postavkama gdje maksimalne brzine dosežu i više od 30 kts.
U klubu svjetskih premijera bila je i Pearlsea 40, najnoviji model jahte koji dolazi iz domaćeg brodogradilišta Pearlsea Yachts iz Zagreba. U svojem proizvodnom pogonu u Križu tijekom 2018. i 2019. godine razvijan je model zatvorenog tipa plovila s pomičnim tvrdim krovom te s inovativnom mogućnošću zatvaranja kokpita tvrdim vratima kako bi se dobila dva modela u jednom. Karakteristike nove 40-tke su duljina od 11,99 metara te širina od 3,9 metara, čime se dobila voluminoznost u potpalublju kao i jako prostrani kokpit s duplim sjedalom za pilota, klupom oko stola u kokpitu kojom se može kreirati dodatni ležaj u kokpitu, te barskim dijelom – opremljenim frižiderom, grilom i sudoperom za toplu i hladnu vodu. Kokpit je zatvoren bočnim staklima koja se mogu otvoriti radi prozračnosti te električnim pomičnim krovom iznad kojeg se nalaze solarni paneli za nadopunu baterija. Motorizaciju čini Volvo penta i to najnoviji model D4 300 s DPI Z nogama upravljiv s joystickom te s dodatnim joystickom u kokpitu.


T46 je vrhunac offshore motornog čamca
Najveća i najmoćnija Targa do sada – T46 je vrhunac offshore motornog čamca i trajna počast izvrsnosti u plovidbi, a svaki detalj govori srcu istinskih pomoraca, mladih i starih. Pokrenuta 2017. godine Targa 46 nastavlja slavno putovanje preteča Targa 42 i 44. T46 nije samo veći od svojih sestrinskih brodica već ima i višu palubu koja uzima udobnost niže palube na novu visinu. Zahvaljujući većoj strojarnici, 46 može čak biti opremljen dvostrukim Volvo penta D8-IPS800s za izvrsne performanse.
Aluminijska brodica za transfera putnika (12+2) ili jednodnevne izlete je MSBT-45, a među »jedrilicama« tu je Elan Impression Line. Brod je to koji je već više od desetljeća na čelu praktičnih, udobnih i sigurnih krstarenja jahtama. Budući da su jahte postale namijenjene obiteljima za krstarenje i charter investitorima, stekle su slavu zbog udobnosti, izdržljivosti, krutosti trupa i sjajnih karakteristika jedrenja.


Predstavljen najpopularniji katamaran današnjice
Premijere hrvatske brodogradnje i marketinga zadivio je Galeon 650 SKYDECK. Kako doznajemo, zadivio je i najoštrije kritičare svojim nevjerojatnim značajkama i inovacijama kada je u pitanju distribucija prostora, volumen i funkcionalnost. Brat je to blizanac nevjerojatnog 640 FLY koji prelazi okvire dodavanjem pomičnih vrata koja omogućavaju direktan pristup pramcu, a iz salona i skydecka koji se može u potpunosti zatvoriti. Jedna od glavnih značajki ovog modela jest i modularnost salona koji pritiskom na tipku prelazi u beach mode, otvarajući šestmetarski lounge prostor s barom.
U hrvatskim premijerama na 21. BBS-u je i Astrea 42. Pripadnik je to najnovije generacije katamarana poznatog brodogradilišta iz Francuske Fountaine Pajot. Astrea 42 zaista pruža sve karakteristike modernog katamarana na više odvojenih životnih prostora: kokpit i salon, prednji kokpit i flay-bridge. Ono što čini ovaj katamaran posebnim su nevjerojatni volumeni i prirodno osvjetljenje interijera za maksimalni dojam komfora i ugodnosti. Nautičari će biti iznenađeni odvojenim Walking-In tušem u vlasničkoj verziji ‘’Maestro’’ trupa. Ostali atributi koje čine ove katamarane među najpopularnijima današnjice su i dalje prisutni i poboljšani u svijetu jedriličarskih performansi, atraktivnih dizajna i izgleda. Astrea 42 katamaran je koji je nagrađen brojnim titulama u 2019. godini.
Euromarine je izložio Novi Leader 33. Krasi ga suvremeni, sportski izgled koji je nosi potpis čuvene Leader linije. Ovaj model je dostupan u dvije verzije: Open verziju s lukom, ili Sport Top verzija s električnim tvrdim krovom koji ima mogućnost otvaranja po želji.




Leader 33 dostupan u dvije verzije
Prostrani kokpit omogućuje uživanje u udobnosti te je osebujnog stila. Posebno se cijeniti atraktivan vanjski dnevni boravak i pametan izgled kokpit salona. Tu je i kremena zona, koja se pretvara u zonu za sunčanje.
Najveći i najnoviji model iz Flyer kategorije koji se premijerno prikazuje u Biogradu jest Flayer 10. Ovaj motornjak kapaciteta do 11 osoba donosi odličan koncept za ugodan boravak, ali i uživanje u izvanrednim performansama.
Na kraju tu je i Oceanis 30.1 – posljednja inovacija proizašla iz Beneteau brodogradilišta. To je brod izuzetnih nautičkih karakteristika, koji nudi beskrajne mogućnosti kako za obalnu plovidbu, tako i za avanture na otvorenom moru. Beneteau je i ovog puta uspio maksimizirati unutrašnji volumen pružajući nenadmašan životni prostor i najmanjem pripadniku Oceanis serije.
 


SPOJ LUKSUZA I PRAKTIČNOSTI


U klubu svjetskih premijera bila je i Pearlsea 40, najnoviji model jahte koji dolazi iz domaćeg brodogradilišta Pearlsea Yachts iz Zagreba. Karakteristike nove 40-tke su duljina od 11,99 metara, širina od 3,9 metara, čime se dobila voluminoznost u potpalublju kao i jako prostrani kokpit s duplim sjedalom za pilota, klupom oko stola u kokpitu, te barskim dijelom