Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TREĆA HNL JUG Dvaput Smokrović i jednom Kušeta Biograjce »preveli« preko Neretve

21.10.2019. 07:55


U 9. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac je ostvario još jednu gostujuću pobjedu. Nakon Vodica koje su svladali na prošlom dvoboju igranom na strani, ovoga puta slavodobitno su se prošetali i kroz Metković. Biograjci su na kraju slavili 1:3, a zgoditke su zabijali, dvaput Vedran Smokrović i jednom Ante Kušeta. Za domaćine je počasni pogodak zabio Mirko Marić. Gosti iz kraljevskog grada dominirali su tijekom cijelog susreta i na kraju posve zasluženo osvojili tri boda. Valja naglasiti da je ovo treća u nizu utakmica od dolaska Stanka Mršića na klupu momčadi iz Biograda na Moru u kojoj nisu osjetili gorčinu poraza, dapače, dvaput su slavili, a jednom i to kod kuće odigrali neriješeno i to protiv Junaka.
Zanimljivo je utvrditi da u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a sva četiri pala su u periodu od 52. do 65. minute. Istini za volju Biograjci su i u tom prvom periodu igre imali terensku inicijativu, a jednom su pogodili i mrežu, ali sudac je označio zaleđe. I to vrlo dvojbeno. Jednom je još Primorac ozbiljno zaprijetio u prvih 45 minuta igre kada je Vedran Smokrović bio u prilici, ali njegov udarac je u posljednji trenutak blokiran.
Ali ništa zato, Smokrović se u potpunosti iskupio u drugom poluvremenu. Zelić je bio asistent za Smokrovića u 52. minuti koji s 15-ak metara i voleja pogađa nebranjeni dio domaćeg gola – 0:1. Pet minuta kasnije Neretva je izjednačila. Mirko Marić jse snašao najbolje i loptu poslao u mrežu iza nemoćnog Ezekiela. Ali, Biograjci se nikako nisu mirili s remijem i već u 63. minuti došli su do novoga vodstva. Smokrović je do kraja ispratio jednu dubinsku loptu na koju nisu najbolje reagirali stoperi Neretve i iskoristio njihovu pogrešku te iz prve pogodio mrežu nemoćnog Brkića – 1:2. Da se opet nebi nešto iskompliciralo pobrinuo se Ante Kušeta dvije minute kasnije. Nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Maglica, Zelić i Vodopija, Kušeta je još jednom matirao domaćeg vratara – 1:3. Hvale vrijedna predstava i pobjeda momčadi iz Biograda na Moru za koju, kao i njihov trener Mršić sa stručnim stožerom, zaslužuju sve čestitke.
– Odigrali smo stvarno dobru utakmicu u Metkoviću i zasluženo pobijedili. Na kraju je naša pobjeda mogla biti i uvjerljivija s obzirom na prilike koje smo stvorli i poništen pogodak. Smatram da nije bilo zaleđa jer sam ja došao praktički do crte kornera kada sam centrirao za taj pogodak, pa je zaleđe teško moguće. Imali smo dominaciju tijekom cijelog susreta, a domaćin je praktički imao tu jednu priliku na utakmici koju su i iskoristili. U drugom pluvremenu nam se otvorilo i doslovno smo u petnaestak minuta riješili pitanje pobjednika. Naravno da sam zadvoljan s dva pogotka, ali najvažnije je da smo kao momčad slavili. Idemo dalje, očekuje nas novi derbi i to sa Splitom pred našim gledateljima. Nažalost bez Vodopije koji je dobio treći žutu karton. Moramo se spremiti najbolje što možemo i dati sve od sebe kako bi svladali momčad iz Parka mladeži – kazao je Smokrović koji nam se javo iz autobusa na putu prema Biogradu na Moru.
 


NERETVA 1
PRIMORAC (B) 3


METKOVIĆ – Igralište Iza Vage. Gledatelja: 200. Sudac: Mario Soldić (Hrvace). Pomoćnici: Dujo Šarić (Klis) i Luka Lisica (Srinjine). Strijelci: 0:1 Smokrović (52'), 1:1 Marić (57'), 1:2 Smokrović (63'), 1:3 Kušeta (65'). Žuti kartoni: Glibo, Ajkunić (Neretva), Martinčević, Vodopija, Jurić (Primorac)
NERETVA: Brkić, Glibo, Kuran, Krešić, Marić, Pehar (od 68' Čupić), Sršen (od 55' Ajkunić), Crnov (od 35' Bubalo), Brečić, Raguž, Lokin.
PRIMORAC (B): Ezekiel, Colić, Smokrović (od 74' Galešić), Ješe, Vodopija, Prpić, Maglica, Kušeta, Jurić (od 69' Nović), Kojić (od 46' Zelić), Martinčević. Trener: Stanko Mršić