Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vraćanje brada u modu dovelo Ariona i Kristiana s Kosova u Zadar

21.10.2019. 11:14


Arion i Kristian nova su pojačanja u zadarskom brijačkom salonu Mr. Razoru. Riječ je o dvojici mladih muških frizera tj. brijača koji su nedavno s Kosova došli u Zadar te ovdje nastavili profesionalnu karijeru.
– Arion radi ovdje tri mjeseca, a doveo je i kolegu Kristiana. Oboje su iz grada Klina, te su reprezentativci Kosova u brijanju, rekao nam je Ivan Mišković, vlasnik brijačnice. Istaknuo je kako je jako zadovoljan njihovim umijećem te ističe kako imaju dobru ruku i nada se da će ostati kod njega i dalje. Obojica brijača tek su na početku karijera koje će, prema svemu sudeći, biti jako dobre.
– U Hrvatskoj nema brijača i o tome se vode velike polemike tako da je to razlog zašto sam zaposlio njih dvojicu. Naime, u školama je ukinut smjer brijača i ostavljen je samo smjer frizera. Ovo je problem jer se mladi teško odlučuju na upisivanje frizerske škole jer ne žele učiti ženske frizure pa odustaju od upisa, pojasnio je Mišković. Istaknuo je kako je u ovom poslu potrebna stalna dodatna edukacija kako bi se pratili trendovi pa su tako i brijačnice opet u modi jer su muškarci opet počeli puštati brade te traže uslugu profesionalnih i iskusnih brijača.
– Zadovoljan sam jer se opet vratio trend brada i brkova te je to »in«, a do kad će to trajati ne znam, ali nadam se da će trajati što duže, rekao nam je Ivan.
Arion nam je rekao kako je zadovoljan odlukom o dolasku u Hrvatsku te kako mu se Zadar zaista sviđa.
– Odlučio sam doći ovdje jer sam se želio preseliti iz Kosova. Naime, tamo se ne može nešto postići pa sam odlučio doći u Zadar i zaista sam sretan. Grad je zaista lijep, već imam i prijatelje i ovdje se dobro uklapam, rekao je Arion. Istaknuo je kako u brijačnici donose nešto novo, drugačije, te kaže kako su Zadrani jako zadovoljni bradama i frizurama koje im naprave.
Njegov kolega i prijatelj Kristian dodao je kako mu se također sviđa Zadar te se polako navikava na grad i Hrvatsku. Dodao je kako mu se jako sviđa grad te kako planira duže ostati ovdje.