Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ABA LIGA Perinčić: Igrači su još uvijek u grču

21.10.2020. 07:31


Kazali bi Francuzi ‘deja vu’, a Hrvati već viđeno. Bilo na francuskom ili na hrvatskom jeziku taj izraz našao se i na ustima navijača Zadra nakon poraza njihovih košarkaša u ponedjeljak u Krešinom domu od Krke iz Novog Mesta. Slovenska momčad, koja nikako ne spada u gornji dom regionalne konkurencije i to već dugi niz godina, kada krene autobusom prema Zadru može već na Bregani upisati nova dva boda.


Napadačka nemoć
Tako je već petu godinu u nizu, a od zadnjih devet gostovanja na Višnjiku vjerovali ili ne Krka je čak osam puta nasamarila klub iz grada košarke. Definitivno potvrda da Zadar leži Krki i da Slovenci itekako znaju kako iskoristiti nedostatke kojih nažalost ove sezone kao ni mnogih prijašnjih na Višnjiku ima napretek. Momčad s Višnjika koju je pred ovu utakmicu morao preuzeti Mršićev pomoćnik Ivan Perinčić ponovno je pokazala blijedo izdanje koje je najbolje potkrijepiti statističkim čimbenicima. Momčad koja promaši čak 16 slobodnih bacanja od 35 upućenih prema košu definitivno djeluje rastrojeno, a u većem dijelu susreta sa zelenima iz Novog Mesta tako su Zadrani i izgledali na parketu. Nema napadačke moći u ovosezonskom rosteru i to je vidljivo iz aviona, a zorno su to demonstrirali domaći igrači protiv Krke koja je s druge strane hrabrim i muškim pristupom istorpedirala zadarski koš sa 13 trica od kojih čak 10 ide na dušu dva igrača. Jan Rebec gađao je izvan perimetra pet od osam dok je Rok Stipčević zabio također pet trica iz 10 pokušaja. Usporedbe radi Zadrani su ubacili svega pet trica iz 16 pokušaja što i nije neka novost s obzirom da od početka sezone je evidentno da u sastavu nema igrača, osim Mavre i Junakovića te Vukovića koji mogu u napadu donijeti kvalitetu više u odnosu na protivnika. Perinčić stoga nakon ‘krštenja’ na kormilu Zadra nije imao ništa drugo kazati nego da očekuje kako će se igra u budućim utakmicama popraviti.


Promašena bacanja
– Teška utakmica. Čestitke mojim igračima s obzirom na situaciju koja se danas dogodila jer nije se lako prebaciti na novog trenera tako neočekivano i tako iznenada. Mislim da je utakmicu presudilo loše izvođenje slobodnih bacanja. Na utakmici koja je na tri razlike, 16 promašenih slobodna bacanja je previše. Igrači još uvijek igraju s nekim grčem, nisu se opustili do kraja kako treba, mislim da ova momčad ima puno više potencijala i volio bih da se oslobode tog grča i straha u sljedećim utakmicama, i da igraju puno bolje nego što je to bilo danas. Čestitke Krki. Kažnjavali su nas u nekim stvarima, za koje smo se prije utakmice dogovorili da se ne smiju dogoditi. Na početku utakmice smo rekli da Rok Stipčević ne smije ostati sam i da ne smije imati šut za tri poena. Rok je preiskusan igrač da ne bi to i kaznio – kazao je Perinčić nakon trećeg poraza u ABA ligi, a prvi regionalni uspjeh će njegov sastav morati tražiti u ponedjeljak na gostovanju u Kopru protiv Primorske. Nevjerojatno, ali istinito zvuči činjenica da je Zadar čak i favorit u tom dvoboju jer je Primorska definitivno najslabija momčad lige iako bi isto to mogli u Kopru konstatirati i za Zadrane koji se kao i prethodne dvije sezone jednostavno ne mogu sastati s pobjedom u uvodnom dijelu abaligaške sezone.