Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Protiv inferiornih Riječana na svoje došli i igrači s klupe

21.10.2020. 07:38


Malo više od 24 sata nakon trećeg posrtanja u regionalnoj ligi košarkaši Zadra s uspjehom su odradili obvezu 6. kola HT Premijer lige protiv Adrie Oil Škrljeva u Krešinom domu. Bila je to klasična jednosmjerna ulica u kojoj je Ivan Perinčić na pravi način iskoristio igrače koji su dosad manje igrali, a koliko je pogodio s takvim odabirom potvrđuje da je pitanje pobjednika riješeno već nakon sedam minuta prve četvrtine kad je Zadar stigao do vodstva od 18 razlike (26:8).


12 krađa Zadrana
Riječani su se držali u egalu do pete minute (11:8) ponajviše zaslugom teškog centra Robertsona, no ubrzo je početna postava domaćeg sastava serijom 15:0 doslovno rastavila na proste faktore gostujuću obranu. Ta početna postava bila je potpuno suprotna od one koja je istrčala na parket protiv Krke. Osim Vukovića start su zaslužila čak četvorica novih igrača, a Perinčić je na klupi ostavio istrošene Mavru, Junakovića i Gilberta. No, njihov izostanak nije se nimalo primijetio jer su Worku, Brala, Planinić i Carter poprilično dobro funkcionirali. Prisiljavali su Riječane na česte pogreške, ukrali su im Zadrani čak 12 lopti do poluvremena, što je rezultiralo mnogim brzim kontrama koje bi rješavali s laganim ubačajima. Izazvala je takva lepršava igra i poneki pljesak s tribina, bez obzira što je na drugoj strani stajala momčad koja definitivno kvalitetom nije mogla parirati domaćinu, no plijenio je pažnju definitivno požrtvovni i fokusirani ulaz u utakmicu Zadra s čim je zapravo i riješen pobjednik. Razlika je nakon tog početnog naleta Perinčićevih igrača samo rasla. Kraj prve dionice Riječani su dočekali na 20 minusa (36:16), a ulaskom u igru glavnih vedeta Mavre i Gilberta u dva navrata je bilo i 27 razlike (45:18, 47:20).


Bijeg na 30 plusa
Škrljevu je polovicom druge četvrtine prijetila rezultatska katastrofa, statistički su bili potpuno inferiorni u svim kategorijama, osim u onoj s kojom se momčad s Višnjika jedino i može podičiti u ABA ligi. Prevlast u napadačkom skoku 9-8 ipak je bila slaba utjeha gostima koji su koliko-toliko mogli biti zadovoljni što su na odmor otišli s tek 20 zaostatka (53:33) te što su održali distancu tijekom većeg dijela treće četvrtine. Malo su rezervisti ostali bez goriva, a Perinčić je inzistirao na njihovom ostanku na parketu što su Riječani pretežito preko Gunjine i Robertsona koristili i držali se na granici 20 minusa, ali nije im bilo od velike koristi. Pred kraj treće dionice nekoliko vezanih obrana Zadra dovelo je do bijega na 25 viška (73:48), za kojeg su najzaslužniji bili Palokaj i Brala. Ovaj potonji je ubacio početkom završne četvrtine tricu, dodao je Worku i dvicu što je zaledilo Škrljevo na 30 minusa (78:48). Bio je to znak Perinčiću da bez straha može udijeliti koju minutu i Filipu Paponji, dok je i Palokaj u toj jednoj neobaveznoj igri iskrsnuo u prvi plan i do kraja susreta bitno popunio statističke kategorije. Najefikasniji u domaćim redovima se pokazao Brala sa 22 koša, Worku je ubacio 20 uz šut 10-14, a Palokaj je zabio 16 poena. Kod Škrljeva je prednjačio Robertson sa 25 ubačaja.
 
ZADAR                             99
A. O. ŠKRLJEVO               68




(36:16, 17:17, 20:15, 26:20)


ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 200. Suci: Bojan Kruljac, Marko Mustapić i Krešimir Anzulović.
ZADAR: Carter, Paponja 1, Palokaj 16, Brala 22, Vuković 5, Bursać 6, Junaković 2, Worku 20, Mavra, Galloway 6, Planinić 11, Gilbert 8. Trener: Ivan Perinčić.
A. O. ŠKRLJEVO: Arslanagić, Bosnakis 2, Jelenković 2, Gunjina 17, Barnjak 7, Robertson 25, Kolić 3, Rajčić, Vrgoč 2, Bjelanović 9, Cvitković 2. Trener: Damir Rajković.