Država uplatila sedam milijuna kuna za Poduzetnički inkubator

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture u Biogradu na Moru
Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata iznosi 6,93 milijuna kuna bespovratnih sredstava Gradu Biogradu na Moru. Ovakav 33,9 milijuna vrijedan Poduzetnički inkubator koji je financiran sredstvima Europske unije jedan je od kvalitetnih primjera na koji i kakav način treba koristiti sredstva Europske unije, kazala je ministrica Nataša Tramišak
Zadarski list
Šime Mršić, Nataša Tramišak, Ivan Knez, Šime Erlić, Ivan Čupić tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora

U sklopu jučerašnjeg boravka u Biogradu na Moru ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak posjetila je i obišla Poduzetnički inkubator za koji je potom uručila ugovor o sufinanciranju projekta gradonačelniku Biograda na Moru Ivanu Knezu.
- Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata iznosi 6,93 milijuna kuna bespovratnih sredstava Gradu Biogradu na Moru, kazala je Tramišak
Tijekom obilaska Poduzetničkog inkubatora ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo provedbom projekta i popunjenošću inkubatora. Domaćini su bili biogradski gradonačelnik Ivan Knez, državni tajnici Šime Erlić i Šime Mršić te Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura i FLAG-a Lostura.

Svrsishodno korištenje EU sredstava

- Raduje me da poduzetnici u ovom poduzetničkom inkubatoru imaju priliku svoje ideje i proizvode finalizirati u gotov proizvod. Ovo je velika prilika njima i Gradu Biogradu na moru da razvijaju poduzetnički duh i pokažu da Biograd brine za sve, rekla je Tramišak.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 33.811.501,61 kuna, a bespovratnim sredstvima Europske unije sufinancirano je 19.945.669,41 kuna.
- Ovakav Poduzetnički inkubator koji je financiran sredstvima Europske unije jedan je od kvalitetnih primjera na koji i kakav način treba koristiti sredstva Europske unije, istaknula je ministrica.
Nataša Tramišak je dodala da kada govorimo o pozivima koji su bili namijenjeni poduzetnicima, njihovim projektima razvoja izgradnje, opremanju njihove infrastrukture, veliku potporu dao je i javni sektor, gradovi i županije, i svi koji su prepoznali priliku graditi poduzetničke centre, poduzetničke inkubatore, tehnološke inkubatore, akceleratore ali dakako i poduzetničke i poslovne zone.

Veliko zadovoljstvo ugovorom

Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez izrazio je veliko zadovoljstvo uručenim ugovorima te je zahvalio MInistarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na otvorenosti i pomoći koju daje jedinicama lokalne i regionalne samouprave ovakvim pozivima i sredstvima koja su od velike važnosti za sve.
- Riječ je o sredstvima iz državnog proračuna, a sada se ugovorom za » Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru« u iznosu 6.932.916,10 kuna financira dio koji je trebao platiti Grad, poručio je Ivan Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno