Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Nove prilike za rad i učenje« početkom studenoga u Zaragozi

21.10.2021. 11:07


Nakon što je Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar još 2019. odobren Erasmus+ projekt »Nove prilike za rad i učenje« došlo je vrijeme nakon male odgode zbog pandemije da se mobilnost i realizira. Tako će početkom studenoga ove godine na putovanje krenuti 30 učenika smjera ekonomist, komercijalist, poslovni tajnik i upravni referent u Zaragozu u Španjolskoj kako bi stekli stručnu praksu u različitim tvrtkama. Učenici će u Zaragozi boraviti 21 dan u pratnji 4 profesora.
Učenici će svoju praksu provoditi u tvrtkama čije područje rada obuhvaća znanja i kompetencije koje učenici usvajaju u redovnom školovanju i praktičnom radu u okviru svoje struke, a koja trebaju biti nadopunjena. Provedbom ovog projekta očekuje se postizanje višestrukih rezultata. Prije svega učenici će unaprijediti osjećaj vlastite vrijednosti te sigurnost u usvojena stručna znanja i vještine, prihvatiti međukulturalnost kao jednu od vrijednosti Europske unije. Unaprjedit će se ključne kompetencije i vještine, posebno s obzirom na njihovu relevantnost za tržište rada. Potaknut će se veća kvaliteta i izvrsnost u internacionalizaciji ustanove. Povećat će se i svijest o važnosti cjeloživotnog učenja u europskom kontekstu te unaprijediti međunarodna dimenzija obrazovanja i osposobljavanja u školi. Poboljšat će se podučavanje i učenje jezika te poticanje jezične i kulturološke raznolikosti.
Ostvareni rezultati dodatno će profilirati školu kao kvalitetnu ustanovu za strukovno obrazovanje uz razvijenu europsku dimenziju obrazovanja. Stečena znanja i iskustva nastavnika iz projektnog tima primijenit će se za osuvremenjivanje kurikuluma postojećih nastavnih programa, u skladu s potrebama tržišta rada i razvojnim planom škole. Škola će postati privlačnija novim naraštajima te će tako i upisivati kvalitetnije učenike u prve razrede.
Prema Odluci o dodjeli financijske potpore i Odluci o dodjeli OLS licence, za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, od strane Agencije za mobilnost i projekte Europske unije prihvaćen je projektni prijedlog Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole pod nazivom »Nove prilike za rad i učenje« u iznosu od 89 944 EUR-a.