Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TOMISLAV PAVALIĆ – pothvat iznad svih očekivanja

21.10.2021. 11:42


Upornost i znanje u  kombinaciji s vrhunskom opremom može dovesti  do toga da se postojeći fizikalni zakoni nadmaše i prekorače. Upravo je to napravio Tomislav Pavalić sa svojim ulovom. 


 Strogo ultra light


– U Top Fishingu sam kupio ultra-light štap Sakura  Trinis akcije do 7 grama. Na  njega sam stavio rolu Shimano Stradic 2500FL a na nju  Sakurinu osmonitnu upredenicu promjera tek 0,08 milimetara i varalicu Sakura  Akaru Minnow od 8 centimetara pa tako pripremljen  došao na Pag – priča nam Tomislav.




– A kako je susjed Boris  imao mali gumenjak s pentom od 15 konja dogovorili  smo se da pođemo malo na  šarune i lokarde. Tako smo  imali četiri-pet izlazaka pa  smo se i toga jutra odlučili  otići u još jedan ribolov –  nastavlja Tomislav svoju  priču. 


Borba za pamćenje


– Rekli smo da ćemo loviti  samo do devet, pa smo okrenuli još jedan krug preko pozicije kad mi je zagrizla riba.  Pomislio sam da je još jedan  šarun jer nije davala nikakav  otpor nekih desetak sekundi.  A onda je valjda osjetila da to  što je progutala pruža otpor.  To je bilo kao da sam na štapu imao gliser. Dril iz snova!  Krenula je prema vani, dalje  od obale. Izvlačila je strunu  bez prestanka tako da smo je  morali pratiti. 


Nakon dvadeset minuta se  nakratko pojavila na površini. Bila je to lica koju smo  procijenili na nekih pet-šest  kila jer ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti  koliko je zapravo velika. 


Onda je odmah zaronila  pa se pojavila opet oko tridesete minute u svom punom  sjaju kad smo shvatili s čim  se borimo i kada je krenuo  pravi adrenalin. Svakih desetak minuta bi došla na površinu da bi na kraju došla  ležeći na boku potpuno mirna. Samo ju je Boris uhvatio  za škrge i ubacio u brod. A  kad smo je stavili na vagu nisam mogao vjerovati. Bila je  teška čak 15,5 kilograma! 


Izvukao sam toliku licu na  0,08 milimetara! Mislim da  ću taj dan pamtiti cijeli  život… – ispričao nam je Tomislav Pavalić.


 


— Slika


TOMISLAV PAVALIĆ SA SVOJOM LICOM – Lica je bila teška 15,5 kilograma