Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Djeca “Blagovijesti” s policajcima

Autor:

20.11.2008. 23:00
Djeca “Blagovijesti” s policajcima

Foto: Filip BRALA



Iako bi svaki kontakt policajac trebao dovesti vrtić iz svog rajona, ja sam organizirao posjet Dječjeg vrtića “Blagovijest” u sklopu samostana Sv. Vinka Paulskog koji se nalazi na području Jazina 2. Razlog tome je što to nije strogo određeno, a najbitnije je da na posljetku organiziramo posjet, kazao je Molnar
U cilju približavanja rada i djelovanja policije što široj javnosti, osobito najmlađima kojima je ta spoznaja i najvažnija, zadarska Policijska uprava jučer je organizirala još jedan u nizu posjeta mališana njihovim prostorijama. Podsjetimo, naime, da PU zadarska već neko vrijeme provodi ovakve akcije i to na način da svaki od ukupno dvanaest kontakt policajaca Druge policijske postaje periodično ugosti bilo koji dječji vrtić iz rajona u kojemu djeluje. Ovoga puta je za taj nezaboravan posjet izabran Dječji vrtić “Blagovijest” i to zahvaljujući Mariju Molnaru, policajcu zaduženom za kontakt rajon Autobusni kolodvor i Bulevar.
– Iako bi svaki kontakt policajac trebao dovesti vrtić iz svog rajona, ja sam organizirao posjet Dječjeg vrtića “Blagovijest” u sklopu samostana Sv. Vinka Paulskog koji se nalazi na području Jazina 2. Razlog tome je što to nije strogo određeno, a najbitnije je da na posljetku organiziramo posjet, kazao je Molnar, dodavši kako je ovaj posjet rezultat dobre suradnje s lokalnom upravom i crkvom, zbog čega je nastala i ova uspješna suradnja sa sestrama iz samostana Sv. Vinka Paulskog.
– Želimo na ovaj način surađivati s cijelom širom javnosti, a osobito s djecom vrtićke dobi i učenicima osnovnih škola, jer najbitnije je da oni najmlađi znaju da smo mi njihovi prijatelji kako bi takav osjećaj prema nama imali i u budućnosti. To je jedini način da konačno ostvarimo suradnju te da zajedničkim snagama suzbijemo sve brojnije nevolje koje nas svakodnevno okružuju, pojasnio je Malnar.
Mališani su se tako prvo okupili u prostoriji Operativno-komunikacijskog centra gdje su im policijski službenici pokazali računala te ih učili lijepom ponašanju, upozorivši ih prije svega na oprez prema nepoznatim osobama. Nakon što su upili sve ove vrijedne savjete te dobro zapamtili da se od neznanaca ni u kom slučaju ne smiju uzimati slatkiši, dječica su se, nerijetko uplašenih lica, uputila prema sobi za prepoznavanje, odnosno prostoriji krim tehnike. Tamo su se, naime, i sami uvjerili u čudotvornost “čarobnog ogledala”, a oni najuporniji imali su priliku i fotografirati se na stolcu na kojemu to inače rade zločesti koje su policajci uhvatili. U ovom svom prvom i zasigurno nezaboravnom posjetu policiji mališani su obišli i teretanu, vidjevši gdje to policajci vježbaju kako bi bili snažni i spretni da bi mogli brzo uhvatiti lopova, a nakon čega su posjetili i policijsku garažu. Ema, Nikolina, Ante, Roko i ostali njihovi prijatelji i kolege iz vrtića popeli su se i na veliki motor, a svi su se složili da su im od svega što su jučer vidjeli upravo motori najbolji.
– Do sada nikada nisu vidjeli ovako nešto i zato su jako uzbuđeni. Iako smo ih mi dugo pripremali za ovaj susret, neki su ipak preplašeni. Mislim da je ovo izvrsna i veoma korisna suradnja i sigurna sam da će im dugo ostati u sjećanju, kazala je sestra Tomislava, napomenuvši kako su prije bili u posjetu Pomorskoj policiji, a tamošnji doživljaji, osobito brodovi, dugoročno su im se usadili u sjećanje.