Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tržnica na Relji dobit će i pleksiglas

Autor: Teuta Babajko Jamičić

20.11.2008. 23:00
Tržnica na Relji dobit će i pleksiglas

Foto: Adam VIDAS



Mnogo je riječi izgovoreno o neadekvatnosti prostora na kojem je, u okviru City Gallerije, smještena otvorena tržnica. Zbog uvjeta rada, nemogućnosti dostave i radnog vremena prodavači su nedavno i prosvjedovali, a vijećnik HNS-a Damir Mišlov na Aktualnom satu Gradskog vijeća iznio je inicijativu za zaštitu prodavačica i prodavača na otvorenoj tržnici u sklopu nove City Gallerije, gdje rade, kako je kazao u nehumanim uvjetima, na buri i hladnoći.
Kolega je podržao inicijativu vijećnika Mišlova, te pojasnio kako će u dogovoru s čelnicima City Gallerije, na prostoru, predviđenom za otvorenu tržnicu, dio dana biti postavljen pleksiglas, koji će prodavače i kupce štititi od naleta vjetra, osobito bure.
– Riječ je o poluotvorenoj tržnici mediteranskog tipa, tako da nema govora o zatvaranju iste. No, moramo naglasiti kako je nova tržnica, za razliku od stare male pijace, poluzatvorenog tipa, tako da su prodavači s otvorenog prostora došli u poluzatvoreni, pa im samim time ne može biti gore. Dakle, prodavači nisu sa zatvorene tržnice premješteni u otvorenu već suprotno. No, i taj novi prostor ima svojih nedostataka, prodavači su izloženi vjetru i hladnoći, zbog čega smo dogovorili postavljanje zaštitnih pleksiglasa, koji će nadamo se, poboljšati tamošnje uvjete rada, zaključio je gradonačelnik Kolega.