ARD: Utakmica Zadar - Hajduk bila je namještena!

Slika korisnika admin
Autor: 
nkzadar_nkhajduk0409_ljubicic2
Filip BRALA
Na utakmici je, između ostalog, Marin Ljubičić isključen pri rezultatu 0:1

Njemačko državno odvjetništvo iz Bochuma sumnja da je utakmica 28. kola prošle sezone T-Com Prve hrvatske nogometne lige između Zadra i Hajduka bila namještena, prenosi HTV.

Na popisu utakmica za koje državna odvjetništvo sumnja da su bile namještene stoji i susret između Zadra i Hajduka 26. travnja ove godine, javlja njemačka državna televizija ARD pozivajući se na odvjetnika jednog od osumnjičenika u najnovijem skandalu oko lažiranja rezultata nogometnih utakmica europskih nogometnih liga.

Prema istim informacijama, domaća momčad Zadar je trebala izgubiti velikom razlikom pogodaka, a utakmica je završila rezultatom 3:0 za gostujuću momčad iz Splita.

Na popisu se navode i utakmice švicarske, belgijske, turske i slovenske nogometne lige. U Sloveniji je na listi utakmica za čije se rezultate sumnja da su bili namješteni nalazi i susret iz travnja ove godine između Drave iz Ptuja i Nafte iz Lendave. Za manipuliranje rezultata jedan je igrač, kako se navodi, primio 5.000 eura mita.

Državno tužilaštvo u Bochumu priopćilo je da od početka ove godine traje istraga o namještanjima utakmica europskih nacionalnih liga ogromnih razmjera. Među uhićenima osumnjičenim za ovu aferu su i hrvatski državljani braća Ante i Milan Šapina iz Berlina koji su već jednom 2005. bili osuđivani zbog namještanja rezultata nogometnih susreta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno