Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sagadin: Dobar uvod za sljedeći tjedan

Autor:

20.11.2009. 23:00
Sagadin: Dobar uvod za sljedeći tjedan

Foto: Zvonko KUCELIN



Četvrta pobjeda Zadra je ostvarena lakše od svih predviđanja, a treneri obaju momčadi nakon utakmice su bili složni u činjenici da je Zadar zaluženo slavio. Prvi je pred novinare istupio Vlado Đurović miljenik zadarske publike. Nije se previše uzbuđivao zbog visokog poraza svoje momčadi za što je imao objektivne razloge.
– Zaslužena pobjeda Zadra koji je čitavu utakmicu bio bolji protivnik, a osim početnih minuta cijela utakmica je bila izvjesna. Naša loša igra i rezultat su uzroK mnogih situacija u kojima smo se nesrećom našli. Imali smo utakmicu s Radničkim u četvrtak i samo jedan dan da doputujemo ovdje i nismo se praktički pripremali za Zadar. Ne bi ni s pripremom sigurno nešto više napravili, jer Zadar, pogotovo kod kuće, ne dopušta gostima mnogo. Ovakav postotak šuta koji oni imaju u ovoj dvorani je nevjerojatan. Također otišli smo u Zadar bez dvojice naših najviših igrača, reprezentativca Raduljice i najboljeg juniora Europe Muslija, pa smo s tako kratkim kadrom bili suočeni s teškim porazom – iznio je Đurović probleme koji ga prate na čelu kluba iz beogradskog predgrađa Železnika, a ambicije su takve da se moraju boriti za ostanak u ligi.
– Naše glavne utakmice su, kao ova posljednja u našoj dvorani, protiv Radničkog, Cedevite, Heliosa i takvim momčadima. Također imamo već u utorak gostovanje u Belgiji u Challenge kupu tako da smo pod velikim pritiskom, a nismo kompletni – kazao je na kraju Đurović i prepustio zadarskom strategu, Zmagi Sagadinu da ponudi svoje viđenje utakmice.
-Odigrali smo dobru utakmicu koja je u prvom poluvremenu bila upravo ono što smo u pripremi i dogovorili. Zaustavili smo tricu FMP i prisilili ih da igraju više po dubini što smo dobro zatvarali i u napadu smo pogađali tako da je dvadeset razlike bila zaista lijepa prednost. U drugom smo bili manje precizni, ali smo u obrani zadržali čvrstinu – kazao je o utakmici Sagadin i naznačio da ih u sljedećem tjednu čekaju dvije utakmice od čega će ona u utorak s Arisom biti vrlo teška.
– Imamo ovaj tjedan dvije domaće utakmice, a pogotovo nam je u mislima utakmica Europskog kupa s Arisom i bitno je da nam se danas nitko nije povrijedio. Morović nije bio danas u sastavu zbog otečenog prsta i nadam se da će moći u utorak malo pomoći u odmaranju Stipčevića. Preživjet ćemo utorak kao što smo i danas i treba pokušati slaviti u obje utakmice i s Arisom i s Bosnom – kazao je na kraju Sagadin.