Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biograđani na krilima dišpeta

20.11.2011. 23:00
Biograđani na krilima dišpeta


U utakmici za “infarkt” u igri hladno-toplo momčad Biograda uspjela je nakon ne baš briljantne igre zasluženo, borbenošću cijele momčadi, upisati i drugu pobjedu pred domaćom publikom. Sam početak utakmice nagovijestio je rovovsku igru, a gostujući igrači su prvi došli u vodstvo pogotkom već u 1. minuti Marka Ćosića. Sve do 8:8 igralo se gol za gol, a onda gosti predvođeni ponajboljim igračem utakmice ljevorukim krilom Markom Buvnićem puni mrežu domaćina i već rezultat na semaforu je bio 9:13, a veoma brzo uz brojne tehničke pogreške domaćina i 10:16, što je najveća prednost gostiju tijekom utakmice. Već tada je bilo vidljivo da će domaći galebovi imati dosta problema. Također, treba napomenuti da je gostujući vratar dobio izravni crveni karton u 12. minuti zbog sprečavanja kontre i kontakta s domaćim igračem Ivanom Lukežićem. Krajnjim naporom domaćini su do poluvremena smanjilo vodstvo gostiju na tri pogotka, a to je zasluga dobre igre u tom vremenu dva Ivana, Buovca i Abramovića. U nastavku agresivnijom igrom domaćini postižu dva pogotka zaredom i dolaze na samo gol zaostatka 17:18 te u 44. minuti i prvi put izjednačavaju pogotkom Šime Markića na 24:24. Borbena igra domaćina koštala ih je i brojnih ozljeda pa su domaćini više bili na podu nego u igri. Najprije se ozlijedio Šime Markić koji je krivo doskočio onda na podu se našao i Ivan Buovac nakon grubog starta pa i Ivan Lukešić. Nakon toga proradio je biogradski “dišpet” pa igrači nošeni gromoglasnim navijanjem rade “čudo” i preokreću rezultat u svoju korist, a na semaforu je bio veoma dobrih 30:26. Nekoliko napada kasnije i 31:27 u 51. minuti susreta. Kada je publika mislila da je sve gotova domaćini nakon minute odmora s igračem više ne uspijevaju postići pogodak, a niti realizirati sedmerac već gosti postižu dva brzinska pogotka i Umagu daju dodatne šanse. U igru se vraća ozlijeđeni Šime Markić koji je vidno šepao, ali da junake prati sreća pokazalo se i u završnici kada u 58. minuti upravo ovaj igrač postiže pogodak kao i Ivan Lukežić koji stavlja točku na “i”. Domaćini su zasluženo upisali i drugu pobjedu u prvoligaškim vodama. Već ove subote Biograd se nada i još jednoj pobjedi na gostovanju u Slavonskom Brodu.


BIOGRAD – UMAG 34(15):31(18)


BIOGRAD NA MORU: Školsko-sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Petar Bulum i Nikola Carević ( oba Metković). Nadzornik: Djino Giljević ( Ploče).
BIOGRAD: Tomić, Sakić 4, Lukežić 6, Abramović 3, Troskot, Buovac 8, Knežević, Punoš 1, Katuša, Fabijan, Duvnjak 5, Zorica 1, Markić 6. Trener: Daniel Duvnjak.
UMAG: Buljan, Ćosić 4, Stapar 6, Božić 1, M. Matošević, Jerec, V. Ravnić, Stipčević, Sinčić 1, M. Ravnić 10, Mitrović, Dizdar 4, T. Matošević 5. Trener: Saša Ilić.
Isključenja: Biograd 2 min, Umag 8 min
Sedmerci: Biograd 3(4), Umag 0.