Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Članovi Kluba Tim kod župana

20.11.2011. 23:00
Članovi Kluba Tim kod župana


Župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Josip Kraljić primili su jučer članove Udruge „Svjetlo”, Kluba Tim. Klub Tim djeluje u sklopu Udruge i poludnevno skrbi o 30-ak osoba s mentalnom retardacijom izvan obitelji.
Tim povodom župan ih je upoznao s općim prostornim i prirodnim obilježjima Zadarske županije, a štićenici su županu postavljali pitanja vezana uz djelokrug aktivnosti Zadarske županije odnosno uz skrb o osobama s tjelesnim oštećenjima. Članovi Udruge su se zahvalili Zadarskoj županiji na potpori pri izradi projekta kojim će Udruga dobiti nove, adekvatnije prostore za rad, a koji će biti financirani iz sredstava predpristupnih fondova.
Zadarska županija već je, zajedno s Bjelovarsko-Bilogorskom županijom uključena u projekt «WORK-out – razvijanje vještina osoba s mentalnom retardacijom u svrhu socijalnog uključivanja» kojem je cilj povećati mogućnost zapošljavanja osoba s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom te osigurati njihovu socijalnu uključenost kroz rad.
Današnji posjet bio je organiziran u sklopu radnih aktivnosti Udruge Svjetlo kako bi se štićenici lakše integrirali u zajednicu te snimanja emisije Gradske televizije Klub Tim koja će biti emitirana tijekom prosinca ove godine.