Članovi Kluba Tim kod župana

Slika korisnika admin
Autor: 
Članovi Udruge „Svjetlo" Kluba Tim u Zadarskoj županiji

Župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Josip Kraljić primili su jučer članove Udruge „Svjetlo", Kluba Tim. Klub Tim djeluje u sklopu Udruge i poludnevno skrbi o 30-ak osoba s mentalnom retardacijom izvan obitelji.

Tim povodom župan ih je upoznao s općim prostornim i prirodnim obilježjima Zadarske županije, a štićenici su županu postavljali pitanja vezana uz djelokrug aktivnosti Zadarske županije odnosno uz skrb o osobama s tjelesnim oštećenjima. Članovi Udruge su se zahvalili Zadarskoj županiji na potpori pri izradi projekta kojim će Udruga dobiti nove, adekvatnije prostore za rad, a koji će biti financirani iz sredstava predpristupnih fondova.

Zadarska županija već je, zajedno s Bjelovarsko-Bilogorskom županijom uključena u projekt «WORK-out - razvijanje vještina osoba s mentalnom retardacijom u svrhu socijalnog uključivanja» kojem je cilj povećati mogućnost zapošljavanja osoba s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom te osigurati njihovu socijalnu uključenost kroz rad.

Današnji posjet bio je organiziran u sklopu radnih aktivnosti Udruge Svjetlo kako bi se štićenici lakše integrirali u zajednicu te snimanja emisije Gradske televizije Klub Tim koja će biti emitirana tijekom prosinca ove godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno