Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Koncert u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji

20.11.2011. 23:00
Koncert u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji


Obilježavanje 20. godišnjice stradanja Škabrnje ove godine započelo je još u srijedu i trajalo je čak pet dana.
U župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji jučer je nakon krunice i svečane mise održan glazbeno-duhovni događaj “Bogu i domovini”, uz tenora Ivu Gamulina, mezzosopranisticu Aidu Vidović-Krilanović, pjevačicu Maju Blagdan, glumca Joška Ševu i klapu “Praska” iz Podstrane.
Program je vodila autorica projekta Lady Oreb, urednica i scenaristica Hrvatske televizije. Veliko područje njezinih interesa zauzima i promicanje vjere te u skladu s tim i nesebično pomaganje potrebitima.
– Koncert s duhovno-domoljubnim sadržajima u Božjem hramu započinjemo krunicom i svetom misom, kao što je i ovdje u herojskoj Škabrnji, rekla je Lady Oreb.
Puna crkva najbolji je dokaz da kod ljudi postoji ljubav prema crkvenim vrijednostima i duhovno-domoljubnim sadržajima. Izvanredna je atmosfera, a iza svake pjesme su ovacije. Svojim odazivom brojni glazbenici dali su najveći doprinos da koncert bude što posjećeniji i da ostane u što boljem sjećanju kod publike. Osim što su na dostojanstveni i dosad nezabilježeni način u Škabrnji na glazbeni način poklonili sjenama škabrnjskih vojnih i civilnim žrtvama time su i posvjedočili svoju vjeru i važnost Crkve u svojim životima.
Na ovom izuzetnom koncertu prepunom emocija nozočile su i članice udruge “Žena ženi prijatelj” Splitsko-dalmatinske županije čija je domaćica bila Danka Dražina iz Škabrnje, inače predsjednica Udruge “Žene u Domovinskom ratu” Zadarske županije.