Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pred sucem istrage potukli se osumnjičenici za razbojstvo

20.11.2011. 23:00
Pred sucem istrage potukli se osumnjičenici za razbojstvo


Nesvakidašnji incident u kojemu su sudjelovala dvojica, od četvoro osumnjičenika za razbojstvo, dogodio se u petak navečer u prostoriji za ispitivanje kod suca istrage Antuna Klišmanića. Iako su četvorica mladića uz kaznene prijave za devet razbojstava na sud dovedeni u pratnji policije, jedan od njih, Marin Miljanić (26), uspio je iznenaditi policijsko osiguranje, pa i samog suca, skočivši naglo prema “poslovnom partneru” i organizatoru Mišelu Štrpcu (26). Miljaniću se, navodno “prelila čaša” nakon što je čuo za što ga Štrbac u svom iskazu danom kod državnog odvjetnika, tereti.
– Smeće jedno, ti ćeš meni… – povikao je Miljanić nakon čega je šakom preko stola uspio dohvatiti Štrpca udarivši ga u predjelu glave. Drugi zamah šakom, pak spriječili su policajci koji su mladu razbojničku bandu dopratili na sud, nakon čega su sukobljena dvojica prepraćena u istražni zatvor koji im je odredio sudac istrage Klišmanić, dok su ostala dvojica puštena na slobodu. Klišmanić je 26-godišnjake zadržao u pritvoru zbog bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, a i utjecati na svjedoke.
Podsjetimo, četvoricu mladića policajci su uhitili još u četvrtak nakon višemjesečne istrage vezane uz niz razbojstava od kojih se prvoosumnjičemom Mišelu Štrpcu na teret stavlja čak devet. Četriri je, utvrdila je policija, izveo sam, od kojih mu je jedno ostalo u pokušaju jer je naišao na hrabru trgovkinju koja ga je potjerala. U sva četiri slučaja riječ je bila o trgovinama mješovitom robom, a na meti su mu se u svega tri mjeseca našle još četiri trgovine. Za razbojstvo u trgovinu Vlado na predjelu Smiljevca početkom listopada utvrđeno je kako mu je pomogao Petar Pucar (25), a za još tri, od kojih dva u istom danu, Marin Miljanić, policiji poznat od ranije po zloporabi opojnih droga. Štrbca se sumnjiči i da je u kolovozu s pištoljem u ruci opljačkao poštanski ured na Putu Bokanjca, a u tom nedjelu 2leđa mu je čuvao” Antonio Munivrana.