Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Roku Čopcu pobjeda i rekord mitinga

20.11.2011. 23:00
Roku Čopcu pobjeda i rekord mitinga


U sklopu proslave Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana u subotu je na zatvorenom plivalištu SC Višnjik održan treći po redu Plivački miting na 1500 metara. Na smotri u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat ogledalo se 55 ponajboljih dalekoprugaša iz Hrvatske, među kojima se najviše istakao Roko Čopac iz KDP Split isplivavši stazu u vremenu 16:28.79. Ovim je rezultatom zaslužio pobjedu u apsolutnoj muškoj kategoriji te naslov rekordera natjecanja, koji je do sada držao njegov klupski kolega Marin Milan (16:43.70). Milan se ove godine popeo na drugu stepenicu postolja, a treći je bio Ivan Šitić, također član KDP Split.
Najuvjerljivija među pripadnicama ljepšeg spola bila je Dina Levačić (Split) s vremenom 19:12.50, dok su se na drugo i treće mjesto plasirale Suzana Šikić (Posejdon) i Petra Rudić (2001.), mlada uzdanica zadarskog Plivačkog kluba Jadera.
Od ostalih rezultata zadarskih predstavnika vrijedi istaknuti vrlo dobro peto mjesto Lea Bavdeka (Jadera) i deveto Lucijana Krpine (Jadera). Najuspješniji plivač kluba domaćina bio je Filip Erceg na 15. poziciji u muškoj konkurenciji, a četvrtim se mjestom u apsolutnoj ženskoj kategoriji istakla Silva Masnov.
Na mitingu je u kategoriji osoba s invaliditetom nastupio i Jurica Milin, plivač Kluba Sv. Nikola Zadar. On je 800 – metarsku dionicu svladao u vremenu 16.56.