Tjedan u kazalištu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Knjiška i plesna poslastica

U ponedjeljak, u 10.30 u HNK Zadar bit će predstavljena knjiga "Šimun Kožičić Benja, biskup Modruški: Od bitija redovničkoga". Organizatori predstavljanja su Družba braće hrvatskoga zmaja - Zmajski stoj u Zadru.

U večernjim satima u kazalištu će biti održana i jedna predstava i to u izvedbi mladih zadarskih nada. U 19 sati na rasporedu je proslava „40 godina suvremenog plesa u Zadru". Na predstavi će nastupiti učenice Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa i njihovi gosti. Očekuje nas puno dobrog plesa i prisjećanja na bogatstvo plesne tradicije u Zadru.

Koncert najboljeg zadarskog orkestra

U utorak, s početkom u 20 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru nastupit će Zadarski komorni orkestar. Koncertom u utorak, u povodu Dana grada Zadra Komorni orkestar počinje prvi u nizu svojih koncerata u sezoni 2011./12, a orkestar će voditi odlični Ivan Repušić.  Na koncertu nas očekuje i ugledni hrvatski pijanist Dalibor Cikojević koji će uz Orkestar svirati Mozartov Koncert za klavir i orkestar u A-duru KV 488. Preludij za Mozartov koncert bit će Sorkočevićeva simfonija br. 3. U D-duru dok će drugi dio koncerta biti rezerviran za najoptimističniju i najvedriju Schubertovu simfoniju - br. 5 u B-duru.

Do kraja godine očekuje nas još jedan koncert Zadarskog komornog orkestra i to u prosincu dok su ostali u veljači, travnju i lipnju 2012. U Zadru će uz Komorni nastupiti i mladi gitaristički talent iz Splita Srđan Bulat, već zrela i afirmirana zagrebačka pijanistica Katarina Krpan, i zagrebački violinisti Martina Draušnik i Ivan Novinc. Nastupit će i mladi zadarski talenti kao što su violinistica Ankica Šoša, pijanistica Gordana Zubović Pavić i klaritenist Marcelo Zelenčić. Kao gosti nastupit će i dirigenti Pavao Dešpalj, Saša Britvić, Hari Zodro, a jedan koncert vodit će prvi violinist, mladi i nadareni Marco Graziani.

Koncert se daje izvan redovite pretplate HNK Zadar.

Izložba učeničkih radova

U iščekivanju drugog koncerta ovoga tjedna možete navratiti u kazalište u srijedu u 11 sati kada će se održati svečano otvorenje izložbe učeničkih radova Osnovne škole Smiljevac. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Koncert na dar

Izvan pretplate je i koncert koji će se održati u petak u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Koncert u povodu grada Zadra bit će poklonjen Zadranima na dar te će ulaz biti besplatan, a nastupit će profesori Glazbene škole Blagoje Bersa. Na koncertu "Zadru na dar" nastupit će Željko Andrić, Blanka Aždajić Medić, Iva Grubić, Dražen Habuš, Linda Ivić Bijuklić, Melita Ivković, Lidija Ledinić, Josip Marcelić, Ivana Skroče, Martina Stipčević Petani, Petra Škara, Jurica Šoša, Hrvoje Šteko i Ivan Vihar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno