Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zebić: Teška utakmica, ali ipak pobjeda

20.11.2011. 23:00
Zebić: Teška utakmica, ali ipak pobjeda


Vjerujem da će nam ova pobjeda dati dodatnog samopouzdanja i da ćemo protiv Lučkog sljedeće kolo biti još bolji. Želja nam je povezati dvije pobjede i napokon učiniti taj korak prema gornjem dijelu ljestvice – kazao je Dalibor Zebić


Nakon utakmice treneri su dali svoja viđenja onoga što se događalo na travnjaku. Naravno, trener Zebić bio je boljeg raspoloženja od kolege mu na klupi Osijeka.
– Bila je ovo teška utakmica koju smo ipak uspjeli riješiti u našu korist. Posljednje tri utakmice smo doživjeli poraze i zbog toga su moji igrači nervozno ušli u utakmicu. Osijek je bio bolji prvih 20 minuta, diktirali su tempo i prijetili. Ipak smo se nakon toga trgnuli i uspostavili ravnotežu. Šteta što nismo iskoristili najstrožu kaznu u samoj završnici tog prvog poluvremena. Isključenje Osijekovog igrač dalo nam je dodatnog maha u drugom poluvremenu i vrlo brzo smo došli do prednosti. Automatski je nakon toga bilo lakše igrati, ali ipak do same završnice nismo i drugim golom uspjeli utakmicu uvesti u mirne vode.
Zebić je bio pomalo ljut zbog toga što njegovin igrači nisu prije same završnice uspjeli povisiti vodstvo i utakmicu uvesti u mirne vode.
– Koliko ima još prostora za napredak u našoj igri svjedoči i sudačka nadoknada kada smo Osječanima praktički poklonili pogodak. Bez obzira na to vjerujem da će nam ova pobjeda dati dodatnog samopouzdanja i da ćemo protiv Lučkog sljedeće kolo biti još bolji. Želja nam je povezati dvije pobjede i napokon učiniti taj korak prema gornjem dijelu ljestvice. Čestitke Osijeku na fer i korektnoj igri.
Zebić je priupitan i zašto u sastavu nije bilo Josipa Bilavera koji je bio najavljen, te koliko ima istine u informaciji da će Ivan Santini u Koelna.
– Što se tiče Bilavera on je osjetio zatezanje na zadnjem treningu i nismo htjeli ništa riskirati kako se ozljeda ne bi pogoršala. Što se tiče Santinija ne bih o eventualnom transferu kazao ništa jer je to pitanje za upravu. Mogu samo kazati da mi je žao što nije uspio postići zgoditak, jer se našao u dvije odlične situacije iz kojih on inače s lakoćom poentira.
Na Zebićevu izjavu se nadovezao predsjednik Zadra Josip Bajlo.
– Što se tiče informacije da Santini ide u Koeln ona nije istinita. I na utakmici s Osijekom bilo je nekoliko menađera koji su pratili Santinija, ali i još neke igrače Zadra. Za sada iz Koelna nije stigla ponuda za Santinija.
Osijekov trener Vlado Bilić bio je kratak u usvojoj ocjeni utakmice.
– Čestitam Zadru na pobjedi. Odlično smo krenuli u utakmicu, imali nekoliko izrazitih prilika, ali nismo ih iskoristili. Zadrani su postigli dva eurogola i utakmica je otišla na njihovu stranu. Nemam što zamjeriti svojim igračima, borili su se i trčali, ali nije išlo. Inače ne komentiram suđenje, ali ovoga puta to ne mogu izbjeći. Sudac Strahonja je u ovoj utakmici bio 12. igrač Zadra.


Bajlo: Bezazleno naguravanje




O navodnom incidentu nakon utakmice u kojem je došlo do naguravanja između pojedinaca iz Zadra i Osijeka Josip Bajlo, predsjednik Zadra, kratko je komentirao.
– Nije se dogodilo ništa ozbiljno. Došlo je do prepitrke i naguravanja, ali strasti su se vrlo brzo smirile.