Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

General Gotovina se zaželio prošeka i jaja na oko

Autor: Velimir Brkić

20.11.2012. 23:00
General Gotovina se zaželio prošeka i jaja na oko

Foto: Zvonko KUCELIN



Za marendu bih najviše volio dva domaća jaja na oko i dec-dva prošeka. Dugo, dugo u tome nisam uživao, zaželio je general Gotovina


Tek desetak sati trebalo je Pakoštanima da organiziraju spektakularni doček generala Ante Gotovine. Doček koji će Pakoštane pamtiti godinama organizirali su načelnik Milivoj Kurtov i direktorica Turističke zajednice Danijela Vulin u suradnji s komunalnim poduzećem Juština.
Pravi spektakl počeo je na pakoškoj rivi gdje je nakon više od jedanaest dugih godina došao general Ante Gotovina. Generala je dočekalo preko 30 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, a bilo je tu i gostiju iz susjedne BiH.
Nebo su osvjetljivale bengalke koji ni na sekundu nisu prestale gorjeti, vijorile su zastave, pucale petarde, pjesma i veselje nisu prestajali do kasno u noć. Bio je to zasigurno najveličanstveniji događaj u povijesti Pakoštana.
– Za marendu bih najviše volio dva domaća jaja na oko i dec-dva prošeka. Dugo, dugo u tome nisam uživao, zaželio je Gotovina nakon što je jučer ujutro zamolio novinare za poštovanje i diskreciju tijekom posjeta groblju u Pakoštanima gdje mu je prije četiri i pol godine i pokopan otac Milan Gotovina.
Kako zbog izuzetno velike gužve nije mogao odgovarati na pitanja novinara pozvao ih je na druženje u svoju kuću u Pakoštanima gdje namjerava ostati do subote kad će u zadarskoj Gradskoj vijećnici primiti Povelju počasnog građanina Zadra i Nagradu Grada. General će se Zadranima obratiti u 14 sati na Poljani Ivana Pavla II. na zadarskom Forumu.
– Ponosan sam jer smo napravili sjajan posao, svi u organizaciji i logistici su bili kao jedan. Ovo će meni, ali i svima ostalima biti događaj koji ćemo pamtiti cijeli život. Naravno, u ovo sve ne bismo ni krenuli da nismo dobili odobrenje od generala Gotovine, rekao je pakoški načelnik Milivoj Kurtov.
Pritom je zahvalio onima koji su pomogli u organizaciji i sudjelovali na dočeku, od umjetnika, glazbenika, solo izvođača, zatim grupama, klapama, limenim glazbama, KUD-ovima, ugostiteljima, Pakoškim mažoretkinjama, Kroštuli na tisuću kilograma kruha i brojnim drugima.
– Velika hvala od srca mladim iz Općine Pakoštane i ostalih susjednih općina, svim gradovima i općinama, udrugama i tvrtkama Zadarske županije, dijela Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije na logističkoj potpori. Svima onima koji su priredili gotovo kilometarski blagdanski stol, zavrtjeli četiri vola, na desetke janjadi i odojaka, oko tri tone mesa, tisuće litara pića, nabraja Kurtov.
Zahvalio je MUP-u, PU zadarskoj, posebno policijskoj postaji Biograd na Moru te dobrovoljnim vatrogasnim društvima i profesionalnim vatrogascima Biograda i Zadra.
– Izražavam veliku zahvalnost komunalnim službama i tvrtkama Pakoštana, Biograda, Zadra i Vodica. Dakako, i medijima koji su spremno i kvalitetno pratili cjelokupni program dočeka, zahvaljivao je vidno ponosni pakoški načelnik Kurtov.