Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

I Tankerska plovidba u dokapitalizaciji Uljanika

Autor: Orjana Antešić

20.11.2012. 23:00
I Tankerska plovidba u dokapitalizaciji Uljanika

Foto: PIXSELL



Zadrani i Puljani već su usko povezani u brodogradilištu »Viktor Lenac« u kojem su dva najveća pojedinačna vlasnika – Tankerska sa 48,4 posto dok je Uljanikov udjel u »Lencu«, nakon dvije dokapitalizacije ovog škvera od strane Zadrana, »pao« na 23,2 posto


Nakon moćnog Adrisa, sudjelovanje u aktualnoj dokapitalizaciji pulskog brodogradilišta Uljanik najavili su i iz Tankerske plovidbe.
– Tankerska plovidba d.d. Zadar predat će potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji, držeći pritom da je postupak povećanja temeljnog kapitala pozitivan iskorak u daljnjoj konsolidaciji trgovačkog društva Uljanik d.d., navodi se u tipskom priopćenju kojeg su Zadrani jučer dostavili Zagrebačkoj burzi.
Zadrani i Puljani već su usko povezani u brodogradilištu »Viktor Lenac« u kojem su dva najveća pojedinačna vlasnika – Tankerska sa 48,4 posto dok je Uljanikov udjel u »Lencu«, nakon dvije dokapitalizacije ovog škvera od strane Zadrana, »pao« na 23,2 posto. Vezano uz to, u objavljenom Uljanikovom prospektu izdanja novih dionica može se pročitati i informacija o tome da su Uljanik i Tankerska plovidba prošle godine zaključili »Aneks Ugovora o zajedničkom ulaganju u Brodogradilište Viktor Lenac radi izjednačavanja omjera uloženih sredstava i omjera stečenih dionica«. Slijedom tog Aneksa, Tankerska je dužna Uljaniku isplatiti 19,3 milijuna kuna u sedam rata, od kojih je prva realizirana dok ostalih šest, u iznosu od 2,5 milijuna svaka, dospjeva svake godine u prosincu.
Upis novih dionica Uljanika, podsjetimo, završava 23. studenog u 16,30 sati, a tri dana kasnije Uprava škvera trebala bi donijeti odluku o cijeni novih dionica, ali koja neće biti niža od 90 i viša od 100 kuna. Investitori potom imaju tri radna dana da obave uplatu upisanih dionica. Dokapitalitzacija Uljanika smatrat će se uspješno provedenom ako se u ovom postupku prikupi najmanje 100,6 milijuna novog kapitala odnosno ako investitori upišu najmanje 1.118.127 novih dionica Uljanika.