Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jukić: Pobjedu posvećujem generalima

Autor: Viktor Bogut

20.11.2012. 23:00
Jukić: Pobjedu posvećujem generalima

Foto: PIXSELL



Osvajanje IBF ovog pojasa zaista mi mnogo znači, jer se radi o jednoj od četiri najjače svjetske federacije


Zadarski boksač Ivan Jukić od nedjelje je vlasnik vrijednog pojasa. U Berlinu je održana “IBF Champions Night”, priredba na kojoj se boksalo mahom za naslove američke priznate organizacije i na kojoj je Ivan Jukić u borbi za titulu u srednjoj kategoriji svladao nakon 12 rundi domaćeg boksača Toma Reichea. Time je Jukić osvojio naslov IBF East-West prvaka u srednjoj kategoriji.
– Ovu pobjedu posvećujem generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini – prvo je što je rekao Jukić, zatim je nastavio.
– Ostvario mi se san. Osvajanje IBF ovog pojasa zaista mi mnogo znači, jer se radi o jednoj od četiri najjače svjetske federacije – rekao je Ivan Jukić, koji, ističe, imao odlične pripreme, iako su se dogodile neke nepredviđene okolnosti.
A Jukić je priliku za osvajanje titule imao kao 14. borac na IBF rang listi.
– Nazvali su me organizatori i ponudili mi da se borim za IBF titulu u srednjoj kategoriji. Naravno, mi smo tu ponudu i prihvatili. Plan je bio da se borim protiv Vasilja Dragomira.
No, Jukić se u Berlinu nije borio protiv Dragomira, već protiv domaćeg boksača Toma Reicha.
– Problem je nastao jer Dragomir nije uspio skinuti kilograme da bi nastupio u srednjoj kategoriji, već je nastupio u supersrednjoj, tako da se dogodilo da su mi doslovno kada sam stigao u Berlin javili da se borim protiv drugog boksača.
Jukić je suparniku već u prvoj rundi stavio do znanja kakav ishod može očekivati. Temeljito je lomio Reicheov otpor i u šestoj rundi sudac u ringu morao je odbrojavati dok se njemački srednjaš ustajao s poda. Nastavak meča pružao je Jukiću dovoljno prilike da nokautira Reichea, no nokaut se ipak nije dogodio.
– Od početka sam dominirao. Bio sam smiren, koncentriran i osvajao sam rundu po rundu. Ovo mi je definitivno bilo i dobro iskustvo, jer prije ovog nikada nisam boksao više od šest rundi.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU