Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Rovanjskoj se gradi vodosprema vrijedna šest milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

20.11.2012. 23:00
U Rovanjskoj se gradi vodosprema vrijedna šest milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Vodosprema Rovanjska je kapitalni projekt koji dugoročno rješava vodoopskrbu ne samo Rovanjske i Modriča, nego i čitave susjedne općine Starigrad i dijela Ličko-senjske županije u dijelu prema Karlobagu, rekao je načelnik Martin Baričević


Na brdu iznad Rovanjske u općini Jasenice na prigodnoj svečanosti obilježen je početak izgradnje vodospreme u vrijednosti od šest milijuna kuna. Općina će ovaj kapitalni projekt sufinancirati sa 606.000 kuna, dok je iznos od 5,4 milijuna osigurao Vodovod Zadar, odnosno Hrvatske vode.
– Vodosprema Rovanjska je kapitalni projekt koji dugoročno rješava vodoopskrbu ne samo Rovanjske i Modriča, nego i čitave susjedne općine Starigrad i dijela Ličko-senjske županije u dijelu prema Karlobagu, rekao je načelnik Martin Baričević dodajući kako očekujemo da će se udio sufinanciranja osigurati među subjektima u čijem je neposrednom interesu.
Svečanost su uveličali zadarski župan Stipe Zrilić, saborski zastupnik Božidar Kalmeta, direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek, zamjenik predstojnika Ureda državne uprave u Zadru Davor Valčić, gradonačelnik Obrovca Ante Župan, načelnici Starigrada i Lovinca Krste Ramić i Daniel Jurjević, predstavnici izvođača radova Vodoinstalacija d.o.o. Zadar, nadzora Idassa commerce d.o.o. Zadar i drugi.
– Općina je vlasnik zemljišta površine 4.823 metara četvornih, od čega je oko 2.000 metara četvornih bilo vlasništvo Republike Hrvatske te je za zemljište plaćeno Hrvatskim šumama 19.600 kuna, za projektnu dokumentaciju još 85.000 kuna, istaknuo je jasenički načelnik.
 Prošle je godine završena vodosprema Maslenica sa 9,5 kilometara vodovodne mreže kojim se omogućilo spajanje više stotina domaćinstava na vodovodnu mrežu.
– Završetkom rekonstrukcije spoja regionalni cjevovod – vodosprema Maslenica potrebe za vodom u Maslenici bit će zadovoljene za idućih 50 godina, naglasio je Baričević.
Prema planu za iduću godinu Vodovod Zadar će u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna graditi vodoopskrbni podsustav naselja Jasenice, što uključuje dovodni cjevovod, crpnu stanicu Jasenice i vodospremu Jasenice.
Zadarski Vodovod i Hrvatske vode su prihvatili i rekonstrukciju dijela vodoopskrbnog sustava regionalni cjevovod – vodosprema Maslenica te vodosprema Rovanjska – COPK Maslenica, obznanio je Martin Baričević.
– Osim velikih projekata koji su završeni ili su u tijeku, a to su Istočni pravac, Zapadni pravac, Podvelebitski pravac i Otočni pravac, u posljed