Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Perica: Prvijenac se ne zaboravlja

20.11.2013. 23:00
Perica: Prvijenac se ne zaboravlja


Ovo mi je prvi gol za U-21 reprezentaciju, a do sada sam zabijao za U-20. Čini se da sve ide svojim tijekom – kaže Perica


U 33. minuti kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacija Hrvatske i Latvije za odlazak na Europsko prvenstvo u Češkoj Hrvatska je povela 3:0. I sve je bilo riješeno barem što se krajnjeg ishoda tiče. Ali, ono što treba posebno istaknuti je to da je strijelac tog zgoditka na stadionu “Aldo Drosina” u Puli bio zadarski internacionalac Stipe Perica koji taj premijerni gol za U-21 reprezentaciju nikada neće zaboraviti.
– Naravno da sam presretan, svaki zgoditak za reprezentaciju čini me maksimalno ponosnim – kazivao je jučer kada smo ga dozvali na mobitel upravo dok je čekao na aerodromu u Trstu od kuda je trebao poletjeti prema Nizozemskoj.
– Što reći, “potrefilo” me da ja budem taj koji će zabiti taj treći gol protiv Latvije. Kao što sam rekao, osjećaj je odličan i želja mi je da se nastavi i u sljedećim nastupima za “kockaste”. Ovo mi je prvi gol za U-21 reprezentaciju, a do sada sam zabijao za U-20. Čini se da sve ide svojim tijekom.
Ova pobjeda vas je učvrstila na 1. mjestu, a pomogla je i Ukrajina koja je iznenadila Švicarsku u gostima.
– Puno nam znači ova pobjeda, pogotovo nakon poraza od Švicarske prošli tjedan. S druge strane, puno nam je pomoglo i to što su Ukrajinci slavili protiv Švicarske na njihovom travnjaku. Sada imamo 6 bodova prednosti pred njima i mislim da to možemo održati do kraja kvalifikacija.