Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sinanović prvak, Šumski viceprvak Hrvatske

20.11.2013. 23:00
Sinanović prvak, Šumski viceprvak Hrvatske


Proteklog vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije dječake početnike u hrvanju slobodnim načinom. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 hrvača iz 21 hrvatskog kluba, a pod vodstvom trenera Vladimira Menčika Hrvački klub Zadar predstavljalo je četrnaest hrvača.
Mladi hrvači Zadra osvojili su ukupno šest medalja, jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri brončane. Zlatnu medalju osvojio je Karlo Sinanović koji je tako obranio titulu prvaka Hrvatske osvojenu prošle godine. Drugo mjesto osvojio je Josip Šumski, a treća su osvojili Donat Zubčić, Karlo Marinović, Bepo Maršan i Dario Dušević.
Ekipno, hrvači Zadra su osvojili četvrto mjesto sa 19 bodova te im je ekipni prvak pobjegao za svega 10.5 bodova što je mala razlika. Ako se uzme u obzir da su se još tri zadarska hrvača borila za broncu, a da su izborili pobjede moglo je biti bodova za napad na prvo mjesto.
Ostali hrvači koji su predstavljali HK zadar sa nešto manje uspjeha su Boris Zurić, Renato Bušljeta, Rino Grgić, Benjamin Sinanović, Mario Antunović, Marko Matešić, Tino Babara i Jakov Košutić.
– Naši hrvači pokazali su zavidno znanje u vladanju tehnikom slobodnog načina hrvanja, ali i pozitivan pomak u odnosu prema protivniku kao i sigurnost u svoje znanje prije samog natjecanja što je kod djece jako važno. Rezultat koji smo ostvarili pojedinačno kao i ekipno do sada je najbolji od osnutka kluba. Kako se ovdje radi o službenom Prvenstvu Hrvatske nama je ovo najvažnije natjecanje u godini i samim tim vrednovanje rezultata je drugačije nego na bilo kojem drugom turniru. Kvaliteta rada svakim natjecanjem sve više dolazi do izražaja, a mi ćemo i dalje uporno trenirati i vjerujemo kako već iduće godine možemo očekivati približavanje ekipnom prvom mjestu na s PH za početnike – naglašava trener Vladimir Menčik.