"Bodulo" izlaže nekoliko stotina radova

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Prava fešta sprema se sljedeći utorak navečer. U Malom Arsenalu otvorit će se retrospektivna izložba Jose Špralje pod nazivom "Bodulo". U organizaciji obitelji Špralja i Narodnog muzeja Zadar izložit će se nekoliko stotina radova.

- Nekoliko stotina djela će biti izloženo, među njima fotografije, skulpture, slike, skulpture u staklu, keramici, bronci...

Bit će veselo, jako veselo. Bit će izvođača koji će doći čestitati rođendan mom tati. Feštat ćemo u parku Gospe od zdravlja, roštiljat ćemo tune, a domjenak će biti u susjednoj konobi Bonaca, najavila je Elena Špralja, autorova kći.

Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, podsjetila je na dugogodišnju suradnju Narodnog muzeja i Jose Špralje.

- Joso je donirao mnoga djela Narodnom muzeju. Kod nas je taj veliki fundus i dio njega će, uz ostalo, također biti izložen, kazala je Peroš. Istaknula je kako je ovo uvod u izradu fotomonografije koja će biti izdana sljedeće godine.

Elena Špralja je zahvalila ocu za njegov duh.

- Zahvalila bih tati za njegov duh i inspiraciju koju daje mnogim mladim umjetnicima. Dokazuje da se može bez ičega puno toga napraviti,  kazala je Elena.

Izložbu će otvoriti Stipe Zrilić, zupan Zadarske županije, a govorit će Joja Ricov. Voditeljice programa, koji će trajati od 20 do 22 sata će biti Tamara Šoletić i Ana Marušić.

Izložba će trajati do Božića, a moći će se pogledati svaki dan od 16 do 18 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno