BLAGDANSKO OZRAČJE: Zadarsko adventsko ruho košta 1,2 milijuna kuna

Slika korisnika valentinam
Najavljeni koncerti, radionice, sajam
Zahvaljujući Adventu bilježimo značajno povećanje prometa i prihoda i manje bijelih izloga. Grad je ove godine izdvojio preko 2 milijuna kuna za sufinanciranje raznih atraktivnih manifestacija s posebnim naglaskom na pred i posezonu, rekao je Ivica Katić
Vedran SITNICA
Na konferenciji za medije, u zadarskom TIC-u, čulo se kako ove godine neće biti klizališta

 Oko 1,2 milijuna kuna koštat će ovogodišnji Advent u Zadru koji će obuhvatiti brojne koncerte, sajmove te razna događanja kroz 38 dana - od 25. studenog do 1. siječnja. Vrhunac zabave bit će za novogodišnji vikend kada će se u tri dana održati tri koncerta - TBF, Jacques Houdek, te središnji doček na Narodnom trgu uz Tomislava Bralića, klapu Intrade i Marka Škugora, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, a na kojoj su bili predstavnici zadarskog TZ-a, Grada Zadra, Udruženja obrtnika te Gospodarske komore. 

- I ove godine imat ćemo adventski sajam na Trgu Petra Zoranića s kućicama koje su u najam uzeli zadarski ugostitelji tako da očekujemo dobru ponudu. Na tom smo prostoru planirali svakodnevne koncerte pa će tako ponedjeljkom svirati zadarski bendovi jazz i pop žanrove, dok smo utorkom zamislili održavanje plesnih večeri uz retro glazbu. Srijedom će nastupati klape, a četvrtkom opet domaći izvođači. Vikendom, odnosno petkom i subotom nastupat će poznatija imena, među kojima treba izdvojiti Miju Dimšić, Nenu Belana i Fiumense, Kedžu, Soulfingerse, Giuliana..., najavio je direktor zadarskog TZ-a Ante Rados. Uz sadržaje za odrasle najavili su i brojne sadržaje za djecu - od radionica, igraonica te dječjih koncerata.

- Prošle godine ostvarili smo 50 posto više dolazaka nego 2015. godine, a vjerujemo da ćemo i ove godine nastaviti taj trend, rekao je Rados. Uz njega je na konferenciji za novinare bio Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka. 

- Zahvaljujući Adventu bilježimo značajno povećanje prometa i prihoda i manje bijelih izloga. Grad je ove godine izdvojio preko 2 milijuna kuna za sufinanciranje raznih atraktivnih manifestacija s posebnim naglaskom na pred i posezonu, rekao je Ivica Katić. Izrazio je žaljenje zbog toga što ove godine neće biti klizališta te je dodao kako će ga za sljedeću zimu osigurati. 

Uz događaje na Adventu po Poluotoku će se organizirati tradicionalni Đir po gradu kad će trgovine i restorani imati sniženu ponudu, a na Trgu pet bunara će od 18. do 23. prosinca biti Naši mali gušti, sajam domaće hrane. A domaći proizvodi moći će se kupiti i na sajmu Dani sunca od 11. prosinca do 16. prosinca na Narodnom trgu.

Kalelarga - nezanimljiva

Na novinarsko pitanje planiraju li i kako revitalizirati Kalelargu da tijekom zimskih mjeseci ne zjapi prazna već da joj se vrati nekadašnji šušur kad su se na brojnim štandovima prodavali razni božićni ukrasi. Organizatori Adventa odgovorili su da su trgovcima nudili gratis štandove, ali nije bilo interesa da se vrate.

Umjesto klizališta - igralište

Ove godine proširuje se ponuda organizacijom raznih događanja u Kampo Kaštelu.

- Ovaj pomalo zapušten i zaboravljen dio Poluotoka ima mnogo za ponuditi gostima - od hotela, preko perivoja, do Malog arsenala, pa i Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Zbog toga smo ga odlučili oživjeti i oplemeniti raznim sadržajima koji će uglavnom biti namijenjeni najmlađima - od interaktivnih igara, do brojnih nastupa plesnih škola i slično. A budući smo izgubili klizalište, pozivam roditelje da dođu na naše igralište Brodaricu te da dovedu djecu s rolama koja će tamo moći rolati bez straha, najavio je Borut Gatara.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno