KUD Branimir u vječnom gradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Putovanje Ninjana
KUD Branimir svake godine organizira jedno putovanje u inozemstvo, pa su tako njegovi članovi bili do sada u Austriji i Njemačkoj, a ove je godine izabran Rim kao odredište, kazala je Mirjana Knežević
Za najmlađe članove KUD-a koncert u Rimu bio je jedinstven događaj

U organizaciji Grada Nina za članove Kulturno-umjetničkog društva Branimir organizirano je četverodnevno putovanje u Rim. Tijekom boravka u vječnom gradu najmlađi članovi KUD-a imali su priliku između ostalog posjetiti katakombe sv. Kalista, baziliku sv. Pavla izvan zidina, baziliku sv. Ivana Lateranskog, crkvu sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi i jedna od Michelangelovih skulptura, Fontanu di Trevi, te poznate vatikanske muzeje.

Orkestar KUD-a Branimir nastupio je i u crkvi sv. Jeronima u kojoj se mise održavaju na hrvatskom jeziku. Svečana misa upriličena je povodom Jesenskog susreta hrvatskih studenata, koji studiraju u Rimu i proslave blagdana prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića. Misu je služio don Ante Market, svećenik biskupije Petrborough u Kanadi, ujedno i student crkvenog prava, a nazočio joj je i dr. Jasen Mesić hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici.

Koncert su održali: Anđelka Magaš, Paula Stulić, Jelena Lipotica, Maja Magaš, Lana Pijaca, Marta Ćurko, Ivan Majstorović, Božidar Savić, Danijel Striguljica, Petra Mila Glavan, Marta Magaš, Antonija Šalov, Lucija Magaš, Ema Ćuforović, Klara Pavlović, Matea Kosović, Anđela Surić, Martina Surić, Lucija Savić, Ana Savić, Iva Magaš, Matej Šalov, Dante Šalov, Pio Glavan i Luka Pijaca, a pjevali su Duje Stanišić i Marko Zekanović. Tamburaškim orkestrom je dirigirao Josip Bakić, a u Rimu je s članovima bio i predsjednik KUD-a Branimir Stjepan Magaš.

- KUD Branimir svake godine organizira jedno putovanje u inozemstvo, pa su tako njegovi članovi bili do sada u Austriji i Njemačkoj, a ove je godine izabran Rim kao odredište našeg putovanja. Kako su članovi KUD-a u dobi od 12-13 godina uspješno nastupili na jednom međunarodnom natjecanju u Osijeku odlučeno je da će se ove godine otputovati u Italiju, kazala je Mirjana Knežević, jedna od dvije voditeljice ovog puta, inače u Gradu Ninu zadužena za socijalu, udruge, školstvo i zdravstvo. U stručnom vodstvu ovog putovanja bila je i časna sestra Viktorija Gadža.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno