Zadarski laureat dr. sc. Klaudio Grdović

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Gradski oci prepoznali vrhunskog liječnika i čovjeka
Autor: 
Na Odjelu urologije obavlja se niz najsloženijih laparoskopskih zahvata na koje dolaze pacijenti iz cijele Hrvatske. Tako visoki ugled ovaj Odjel može zahvaliti timu vhunskih stručnjaka koje je godinama predvodio dr.sc. Klaudio Grdović
Dr. sc. Klaudio Grdović, poznati urolog, jedan od najuglednijih zadarskih liječnika

Iako jedan od, po broju kreveta, najmanjih odjela zadarske Opće bolnice - Urološki odjel može stati uz bok vrhunskim svjetskim ustanovama. Tu se obavlja cijeli niz najsloženijih laparoskopskih zahvata na koje dolaze pacijenti iz cijele Hrvatske. Tako visoki ugled ova mala - velika urologija može zahvaliti timu vhunskih stručnjaka koje je godinama predvodio jedan od najuglednijih zadarskih liječnika, poznati urolog dr. sc. Klaudio Grdović.

Za svoje je kolege - uvijek tu...

Prije tri godine, dr. Grdović oprostio se sa svojim kolegicama i kolegama na Odjelu i otišao u mirovinu, a zbog svojih golemih zasluga u radu i razvoju Odjela kojeg je vodio, dr.sc. Klaudio Grdović ovogodišnji je laureat, dobitnik Nagrade Grada Zadra.

- Nisam se nadao nagradi, ali me doista i sama nominacija ugodno iznenadila i usrećila. Radio sam 41 godinu u bolnici i doista, zajedno sa svojim kolegama predano sam se davao svojim pacijentima i Odjelu kojeg smo nastojali uvijek što više osuvremeniti i dizati stalno na neku, novu razinu. Drago mi je da su to gradski oci prepoznali i da se to cijeni - rekao je kratko dr. Grdović, komentirajući priznanje koje će dobiti u povodu Dana grada i blagdana svetog Krševana.

Uhvatili smo ga "na maslinama", nasmijao se i rekao kako "eto, napokon ima vremena i za svoje hobije" te dodao da se medicinom više ne bavi, ali da je za svoje kolege i kako je rekao - svoj Odjel, uvijek tu.

A, kad je početkom 2014. godine odlazio u mirovinu i kada su ga novinari pitali kako se osjeća, u skromoj maniri kao uvijek, odgovorio je da je teško govoriti o posebnim osjećajima kada čovjek dođe na kraj svog radnog vijeka, ali da je mirovina prirodni životni krug te da "čovjek nije rođen kao urolog ili kirurg nego kao čovjek, pa tako treba i završiti".

Među najboljima u Hrvatskoj

Osim što je uvijek u prvom redu bio čovjek, dr. sc. Klaudio Grdović, prvi je počeo uvoditi minimalno invazivne metode liječenja bubrežnih kamenaca. Zaslužan je za osamostaljenje i temeljitu obnovu Odjela, nabavku najsuvremenije tehnike, a zahvaljujući donaciji zadarskih privrednika i njegovoj upornosti, za Odjel je svojevremeno bio kupljen i Siemensov uređaj za izvantjelesno mrvljenje bubrežnih kamenaca-ESWL...

U svakom slučaju, zahvaljujući ovom vrsnom stručnjaku - dr.sc. Klaudiju Grdoviću, taj se Odjel uspješno razvijao dugi niz godina i danas je zadarska urologija nedvojbeno korak ispred svih i jedna od najboljih u Hrvatskoj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno